Anuncia't al Descobrir

MónNatura Pirineus organitza noves activitats aquesta temporada

La geologia, les herbes remeieres i la singularitat d’un edifici bioclimàtic centren les propostes

MónNatura Pirineus, el centre de natura que la Fundació Catalunya-La Pedrera té a les Planes de Son, ha posat en marxa aquesta primavera noves activitats: ‘Aprenents de geòlegs’, ‘Coneix el centre des d’un altre punt de vista’ i ‘L’hort remeier’.

L’objectiu d’aquestes tres activitats és que tothom que visiti el centre conegui l’entorn on està ubicat —les valls d’Àneu—, la fauna i la flora pròpies dels Pirineus i, alhora, sigui conscient del manteniment de l’entorn i de com conviu un edifici amb la natura.

Les noves activitats se sumen a les que ja ve desenvolupant en els darrers anys MónNatura Pirineus amb el Centre de Fauna, l’observatori astronòmic i el laboratori.

Geòlegs per un dia
‘Aprenents de geòlegs’ permet conèixer les formes geològiques originades abans, durant i després de les glaciacions, que ens han deixat uns senyals evidents en forma de blocs de granit. Es tracta d’una activitat d’experimentació en què s’analitza la composició del granit, es coneixen amb detall les seves principals característiques, es delimita la seva situació a la vall, i resol l’enigma de com ha arribat fins al nostre entorn proper.

A ‘L’hort remeier’ es visita l’hort de MónNatura Pirineus, on hi ha representades les principals plantes remeieres i aromàtiques i on tot l’adob que s’utilitza surt dels mateixos compostadors del centre. El taller permet identificar aquestes plantes i descobrir-ne els usos medicinals, reflexiona sobre l’evolució dels remeis medicinals i s’hi elabora un remei específic.

Un edifici realment singular
La tercera activitat nova de la temporada permet descobrir les instal·lacions de MónNatura Pirineus des d’un altre punt de vista. No és un edifici qualsevol: és bioclimàtic, s’integra en l’entorn on està ubicat (a 1.500 m d’alçada), fa ús d’energies renovables, disposa d’una estació depuradora d’aigües residuals, empra mesures d’estalvi d’aigua i energia i aplica a tots els seus processos un model de gestió destinat a la minimització dels residus. ‘Coneix el centre des d’un altre punt de vista’ és un recorregut autoguiat que permet descobrir les singularitats de l’edifici.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació