Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es renova el pla de treball per a la custòdia del territori

La Generalitat i la XCT consoliden les accions a favor de la biodiversitat i la natura

El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) han signat el pla de treball 2015-2020 per a la custòdia del territori a Catalunya. El document permet continuar treballant en la promoció i la consolidació de les polítiques a favor de la biodiversitat i del patrimoni natural, un cop acabat l’anterior pla de treball (2011-2014). Per fer-ho, la Generalitat té previst destinar-hi 2,7 milions d’euros en sis anys.

El pla consta de tres objectius específics i 10 accions centrades a intensificar l’aliança i la concertació publicoprivada, desenvolupar accions marc de promoció, suport i impuls de la custòdia, i afavorir les bones pràctiques i la qualitat en la custòdia del territori. També s’analitzarà la possibilitat d’aplicar mesures fiscals i econòmiques que afavoreixin aquesta activitat.

Una actuació preferent
La custòdia del territori és una estratègia de conservació basada en l’aliança publicoprivada. El foment i la promoció de la custòdia del territori s’ha introduït en els darrers anys en la legislació ambiental com una de les línies d’actuació preferent per part de les administracions públiques. Mitjançant acords, les entitats de custòdia assessoren els propietaris perquè adoptin una gestió orientada a la conservació dels valors i els recursos de les seves finques.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació