Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es restauren les pintures murals de la capella dels Dolors de Mataró

És una de les joies de l’art barroc català, obra d’Antoni Viladomat

Aquest estiu s’ha iniciat la restauració de les pintures murals de la capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria de Mataró, una de les joies de l’art barroc català, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

La capella dels Dolors conserva un important conjunt pictòric d’Antoni Viladomat i Manalt (Barcelona, 1678-1755), pintat entre els anys 1722 i 1737. Actualment, les pintures murals requereixen una actuació de conservació i restauració urgent, ja que s’han anat degradant amb el pas del temps. A causa de les grans dimensions del conjunt i de la dificultat dels treballs a executar, es preveu que la restauració duri uns set mesos.

Al llarg d’aquest temps, està previst que es faci una neteja de la brutícia superficial, que es retirin les sals i altres dipòsits acumulats sobre la superfície, que es fixin aixecaments i descamacions de la capa pictòrica i que s’anivellin esquerdes amb morters tradicionals de calç. L’objectiu de tot plegat és recuperar una lectura homogènia de tot el conjunt, facilitar-ne el gaudi estètic i posar en valor la importància artística de l’obra.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació