Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Vallbona de les Monges inaugura un museu dedicat al cinema

Acull una part de la impressionant col·lecció de Josep M. Queraltó

Vallbona de les Monges acaba d'inaugurar l’Espai Museístic de Cinema, que recull una part de l’àmplia col·lecció Josep M. Queraltó centrada en el món del setè art. És l'únic centre d'aquesta temàtica que hi ha a les Terres de Lleida.

Fruit de la seva feina com a fabricant i distribuïdor d’equipaments cinematogràfics, durant 35 anys, l’empresari Josep M. Queraltó va reunir vint mil objectes i aparells relacionats amb el món del cinema, des del primer model de cinematògraf creat pels germans Lumière a final del segle XIX fins a una màquina inventada per ell mateix i pensada per rebobinar pel·lícules mentre s’estaven projectant. Ara, una mostra representativa d’aquesta col·lecció, unes cent peces, són a l’abast del públic a l’Espai Museístic del Cinema.

Des dels orígens fins al segle XX
L’Espai consta de dues sales. La primera recull material, ordenat cronològicament (des dels orígens del cinema els darrers anys del segle XX), relacionat amb la producció i la projecció audiovisuals, com ara ombres franceses, vidres pintats a mà dels que s’utilitzaven en les llanternes màgiques, zoòtrops, praxinoscopis, kinores, càmeres fotogràfiques, filmadores i projectors de diferents formats i una moviola professional, així com, entre altres objectes, la reproducció d’una cabina de cinema de 35 mm.

Tota una vida
La segona sala, batejada amb el nom 'El món de Josep M. Queraltó', se centra en la trajectòria personal i professional de l’empresari, i el visitant hi pot contemplar curiositats com la reproducció d’un taller similar al que havia treballat Queraltó de jove; una bicicleta de 1910 del tipus que feia servir per desplaçar-se per la comarca per reparar tota mena de ràdios i aparells electrònics; un sac en què es traslladaven els rotlles de pel·lícules d’un poble a un altre; ràdios i televisors antics, i l’antic projector de cinema de Vallbona de les Monges, en perfecte estat d’ús.

L’Espai Museístic del Cinema obre de dimarts a diumenge, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació