Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 212
Número 212 - Octubre 2015

Bolets al Montseny. Una escapada de tardor al massís més desitjat

En aquest número

48 hores a la Vall de Camprodon

Escapada al Ripollès més bucòlic

Un cap de setmana entre petits pobles del Pirineu Us proposem una sortida de muntanya i molt gastronòmica: convé tastar-hi el pa, els excel·lents embotits, les trumfes, els formatges i la carn.

Reportatges

Ruta megalítica per Roses

La serra de l’Albera concentra un dels punts d’Europa amb més densitat de restes prehistòriques. I la població que ha conservat més dòlmens i menhirs és la més propera al mar, Roses. Cristina Masanés (text), Oriol Clavera (fotografia)

DOSSIER CENTRAL/ PRESENTACIÓ

El Montseny, un gran desconegut

No us sorprengui l’afirmació: el massís encara té moltes coses per explicar. En realitat, les zones més visitades representen unes poques hectàrees del total. Ens ho defensa des d’Arbúcies una persona que el coneix pam a pam: el director del Museu Etnològic del Montseny, la Gabella. Jordi Tura (text), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

La collita de la biodiversitat

El nostre expert boletaire de capçalera, Marc Casabosch, ens ha triat sis rutes pel Montseny per gaudir de la tardor i dels seus fruits per excel·lència, els bolets. Marc Casabosch (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Postals de tardor

L’estació que fa d’avantsala a l’hivern és la més fotogènica als boscos del Montseny. Aquí en teniu una mostra: hem triat alguns dels racons més encisadors del massís i els hem retratat a la tardor. Josep Melero (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Una escapada oxigenant

Us hem preparat un cap de setmana especial, per gaudir de l’olor i els colors de la natura en plena tardor. En aquesta proposta d’escapada, que comença un divendres a la tarda, ens deixem portar pels pobles, boscos i paisatges més encisadors del Montseny. Emma Aixalà (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Reportatges

La fauna de les vinyes

Una vinya no és només un camp de ceps: pot arribar a ser un autèntic recer de fauna. I són moltes les espècies que consideren aquests paisatges casa seva. Les reunim en article fotogràfic sorprenent. Jaume Sañé (text), Ferran Aguilar (fotografia)

Rutes

A peu

Volta fins a Tornafort, un poble enlairat del Pallars

Seguint els camins vells que uneixen els petits pobles de Tornafort i Malmercat, gaudirem de grans panoràmiques de lo Batlliu de Sort i de tota la vall de Siarb. Núria Garcia Quera (text i fotografia)

Amb bici

El Sió, terra de castells

Al llarg del Sió, trobarem un munt de castells que ens recorden que som en una terra de frontera, disputada entre cristians i musulmans. Pedalem per la Segarra amb els seus monuments com a guia. Rafael Vallbona (text i fotografia)

Amb nens

De Rupit al salt de Sallent

Si elaboréssim una llista dels pobles més bonics del Principat, de ben segur que Rupit hi seria. Al bell mig de Collsacabra, és un territori de cingleres, paisatges encisadors, de bon menjar i de nombrosos camins per digerir-lo.

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació