Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Experiències 3
Número 3 - Octubre 2015

Viu la història. 35 propostes per viatjar en el temps

En aquest número

Top 15

Amb ase per la falda dels Ports

CAMINAR AMB RUCS Caminem pels suaus contraforts de l’imponent massís del Port, i ho fem acompanyats del Catalino, un ruc català que ens guiarà entre la Font Nova i la Moleta. Prepareu-vos per gaudir d’una gran vista sobre l’Ebre. Oriol Gracià (text i fotografia)

Top 15

A cop de clic

GEOLOGIA I ESTRELLES A LA GRAN MURALLA DE FINESTRES El Montsec d’Estall amaga dos tresors imponents: la gran muralla de Finestres i un dels cels nocturns més foscos i estrellats d’Europa. Experts fotògrafs ens acompanyen a descobrir-los, tant a la llum del sol com sota la Via Làctia. Maria Rosa Vila (text i fotografia)

Top 15

Pura adrenalina

SALT EN TÀNDEM En pocs milers d’anys, els humans hem evolucionat d’una manera espectacular: hem passat de sobreviure a saber viure, i hem començat a gaudir d’emocions noves. Volar en tàndem n’és un clar exemple. Bego Masdefiol (text), Isaac Virgili (fotografia)

Top 15

Coves de neu per escapar del torb

TALLER DE CONSTRUCCIÓ D’UN REFUGI DE NEU Tots coneixem els iglús nòrdics que construïen els inuits: la neu és un aïllant excel·lent perquè conté una gran quantitat de bombolles d’aire. Des de Tirant Milles ens proposen fer una cova de neu amb una pala Joan Raventós (text), Marc Trilla (fotografia)

Top 15

Vins mítics entre les vinyes del Penedès

VISITA ‘PREMIUM’ AL MAS LA PLANA Volem saber com es fan els millors vins del Penedès, descobrir-ne la història, trepitjar-ne les vinyes . Per això ens hem inscrit a la visita ‘premium’ per la finca Mas la Plana, a Pacs del Penedès, on hem coincidit amb un grup d’amants del vi. Òscar Marín (text i fotografia)

Top 15

Pedalades en el temps

PIRINEXUS Què cal per gaudir del cicloturisme, a banda d’una bici? Una ruta per
racons amb encant que convidin a parar i a assaborir el paisatge. És a dir, l’objectiu de la ruta cicloturística Pirinexus. Sergi Fernández Tolosa (text i fotografia)

Top 15

La tòfona no té secrets

BUSCAR TÒFONES A LA FONT Encara que costi de creure, al cor del Lluçanès és possible acompanyar un tofonaire en plena feina i saber mil i un detalls sobre aquest tubercle tan valorat a la cuina. Una proposta que culmina amb el tast de vedella ecològica assaonada amb les peces que haurem collit. Joan Morales (text), Oriol Clavera (fotografia)

Top 15

El fons marí de Formentera

BATEIG DE SUBMARINISME A L’ARC Fer submarinisme amb total seguretat sense la necessitat de preparar cap examen ni assistir a un curs. Així de fàcil. Formentera ofereix un dels hàbitats on la Mediterrània ha patit menys agressions per fruir de la majestuositat del fons del mar. Josep Rubio (text), Manu San Félix (fotografia)

Top 15

L’ànima de les Garrigues

CAP DE SETMANA D’IMMERSIÓ AL MÓN DE L’OLI Pels volts de Tots Sants, en aquesta comarca de Ponent comencen a collir les olives. La terra guarda l’escalfor de l’estiu, els dies encara són prou llargs i els pagesos avancen feina. Perquè els destorbs (pluja, boira, gel...) sempre arriben, i llavors no es pot anar al tros. Ignasi Revés (text)

Top 15

Garoinada a alta mar

GAROINADA EN VELER Solquem les aigües de Calella a bord d’una nau centenària per reviure una autèntica xefla palafrugellenca. Francesc Castro (text)

Top 15

El vi fa sang... I genera passions

EL VI FA SANG De la mà del Museu de la Vida Rural, visitarem les sales d’aquest equipament de l’Espluga de Francolí, la Fassina Balanyà i el Celler Cooperatiu, i clourem la jornada amb un tast de vi trepat. És una proposta ideal per entendre la relació de la Conca de Barberà amb la vinya. Gemma Casalé (text), Albert Carreras (fotografia)

Top 15

Un museu per sentir-se com a casa

VISITA LITERÀRIA A LA CASA MASÓ La Fundació Masó de Girona proposa una visita literària, quan cau la nit, per descobrir la intimitat de la casa de l’arquitecte fent reviure els antics estadants amb la veu de l’actriu Cristina Cervià. Ho celebrem al final amb una copa de cava. Eva Vàzquez (text), Xavier Fdez. Güell (fotografia)

Top 15

La terra de la gran batalla

DE GANDESA A BATEA, PAISATGES DE MEMÒRIA I VI La batalla de l’Ebre és un dels fets més destacats de la guerra del 1936-39, però al voltant d’aquesta contesa van passar altres coses. Ho podem conèixer a través de la ruta ‘De Gandesa a Batea, paisatges de memòria i vi’. Oriol Cortacans (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Top 15

Toca el que vulguis!

NIU DE CIÈNCIA DEL MUSEU BLAU El Museu Blau ofereix l’espai Niu de Ciència perquè els infants entre 0 i 6 anys puguin gaudir de l’experimentació i de les descobertes a partir d’un instint bàsic: tocar-ho tot. Emma Aixalà (text)

Top 15

Les bombolles tenen vida pròpia

Visita a la cava Torelló Mata A Agusti Torelló Mata elaboren el vi i el cava com s'ha fet tota la vida: amb dedicacio plena i molta empenta. La visita al celler confirma que els caves, amb el Kripta com a emblema, es fan amb passio i respecte, i d'aqui l'aposta pels mosts ecologics. Teniu els sentits a punt? Els necessitareu! Elena Cuesta (text)

Reportatge

El priorat de sempre

La comarca del Priorat és vi, i molt més que vi. La història de la comarca no té quatre dies, amb la qual cosa ens proposem un seguit d’experiències que passen per l’enologia, la cultura i l’exercici des d’una perspectiva amena i per a tots els públics. Toni Orensanz (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier

Viu la història

PER DESCOBRIR EL PATRIMONI I PASSAR-S’HO BÉ

Àmbits

Natura

En qualsevol època de l’any, la natura ens sorprèn amb la seva màgia. Us proposem tot tipus d’activitats per gaudir-ne i admirar-la.

Àmbits

Gastronomia

Tenim la sort de viure en un territori divers, que ens dóna fruits deliciosos. Us convidem a viure l’experiència de la nostra cuina.

Àmbits

Cultura

Festes populars, patrimoni, espectacles, visites guiades, rutes i tota mena de propostes per descobrir la nostra cultura de manera lúdica.

Àmbits

Rural

Pau, tradició, natura, tranquil·litat... El món rural ens permet fer una capbussada de bona vida i desconnectar del brogit diari.

Àmbits

Benestar

De tant en tant, cuidar-nos esdevé una necessitat. Retrobar-nos amb el nostre cos i fer salut és una altra manera de viatjar.

Àmbits

Aventura

Les opcions per als amants del turisme actiu són gairebé infinites. Per terra, mar i aire. I us ajudem a triar-les.

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació