Anuncia't al Descobrir

El Museu Marítim inaugura el nou vestíbul d’accés

L’entrada se situa ara al Portal de la Pau i queda encarada a la façana litoral de la ciutat

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) acaba d’inaugurar la nova porta d’entrada del centre orientada al mar. Aquest nou accés, situat al Portal de la Pau —la plaça del monument a Colom—, apropa encara més l’entrada del MMB a la façana litoral de Barcelona, ancestral punt d’entrada de la vida marítima i marinera cap a la ciutat.

La nova porta d’accés s’ha concebut com un vestíbul, amb 820 metres quadrats i 13,5 metres d’alçada. És una gran sala hipòstila que millora els serveis de taquilles, informació i guarda-roba. A més, allotja la nova botiga del MMB, que té un disseny circular molt innovador. Aquesta redistribució dels serveis ha permès doblar l’espai destinat a la cafeteria i el restaurant, que llueixen una cara renovada gràcies a les obres d’ampliació.

Un Mirador privilegiat
L’Espai Mirador és una altra de les novetats del MMB. Abans acollia l’arxiu del Museu, però ara és una nova sala d’exposicions temporals i gratuïtes, ubicades sobre les taquilles i el guarda-roba, en un espai obert des d’on es pot gaudir de la vista elevada del vestíbul i de l’espai expositiu interior de les Naus de les Drassanes.

Un altre atractiu del nou espai de benvinguda és la balena-veler, una escultura de gairebé 8 metres de llargària. És metàl·lica, articulada i amb moviment, penja del sostre i ha estat dissenyada i construïda per l’artista Raül Beteta. També hi ha una gran il·lustració retroalimentada del litoral barceloní feta per Xavier Mariscal i situada a la zona de taquilles.

Més permeable i més interactiu

Amb la remodelació, l’espai del nou vestíbul és ara més accessible que mai, perquè els murs exteriors que donen a l’avinguda de les Drassanes s’han substituït per grans vidrieres, de manera que les Drassanes, i tot allò que passa en el seu interior, interactuen més activament amb l’exterior, i el Museu és més permeable al seu entorn ciutadà.

El vestíbul antic, al qual s’entrava pel jardí, continuarà donant accés a les oficines, la sala de consulta, l’Auditori i la sala Comillas, on se celebren esdeveniments públics i privats.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació