Anuncia't al Descobrir

Es recupera el magatzem subterrani de la Casa dels Mosaics d’Empúries

En els propers mesos es posarà en marxa la museïtzació de l’espai per obrir-lo a les visites

Les obres d’adequació del magatzem subterrani (criptopòrtic) de la Casa dels Mosaics d’Empúries ja s’han acabat, i es recupera així un element imprescindible per entendre el funcionament de la vida quotidiana dels romans.

La Casa dels Mosaics de la ciutat romana d’Empúries és una de les més ben conservades del conjunt arqueològic empordanès i constitueix un dels elements icònics del jaciment per les seves grans dimensions i pel fet de conservar, ‘in situ’, un magnífic conjunt de mosaics originals romans. Ara se n’ha recuperat el criptopòrtic, una galeria subterrània on s’emmagatzemaven àmfores i productes alimentaris com l’oli i el vi, un espai que abans estava tancat al públic, sobretot per temes de seguretat.

Les obres d’adequació han consistit en la substitució de l’embigat, la restauració de tots els elements originals conservats d’època romana i la dotació dels serveis d’il·luminació i seguretat per a la seva inclusió, properament, dins el recorregut actual del jaciment.

Audiovisuals i objectes
La segona fase d’adequació del criptopòrtic s’iniciarà en breu i consisteix en la incorporació de recursos audiovisuals que projectaran imatges relacionades amb l’ús del criptopòrtic a les cases d’època romana i acompanyaran el visitant per ajudar-lo a entendre i contextualitzar tot allò que va trobant durant el recorregut de la visita.

A més, per tal d’ambientar l’espai i evocar al visitant l’aspecte de magatzem del criptopòrtic, s’hi col·locaran diversos objectes relacionats amb els usos que tenia aquest espai.

La recuperació d’aquest magatzem subterrani permet obrir a la visita pública un espai només comparable als que es troben a altres referents mundials com són els jaciments italians de Pompeia i Herculà.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació