Anuncia't al Descobrir

Es restaura un valuós vitrall gòtic de Santes Creus

El monestir conserva un dels pocs conjunts de vidre cistercenc d’Europa

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha restaurat un dels vitralls gòtics del transsepte sud de l’església del Reial Monestir de Santes Creus, l’únic del Principat que conserva un extens conjunt de vitralls datats a principis del segle XIII i que es troba entre els pocs conjunts de vidre cistercenc que es conserven actualment a Europa.

Els vitralls de Santes Creus es caracteritzen per estar formats per vidres de colors clars i per dibuixos que segueixen esquemes geomètrics sense figuració. Alguns dels exemples més interessants presenten motius de cintes que fan nusos, algunes incolores i d’altres acolorides. Els motius geomètrics simples són típics de l’estil cistercenc, que es caracteritza per la seva extrema austeritat.

L’objectiu de la intervenció ha estat aturar els processos de deteriorament a què han estat sotmesos els vitralls i perllongar-ne el temps de vida útil. Aquesta actuació és el primer pas d’un projecte més ampli de restauració de tot el conjunt de vitralls gòtics cistercencs del Reial Monestir de Santes Creus, que es preveu per als propers anys.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació