Anuncia't al Descobrir

La Casa Coll i Regàs de Mataró recupera la seva esplendor

Els primers treballs de rehabilitació de l’edifici modernista de Puig i Cadafalch acabaran a l’estiu

La Fundació Iluro de Mataró acaba de presentar el projecte de rehabilitació de la Casa Coll i Regàs, un edifici modernista de Josep Puig i Cadafalch declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2000.

La voluntat és que l’edifici —un dels màxims exponents del Modernisme al Maresme— torni a recuperar la seva esplendor, i primer se’n rehabilitarà la façana i es tractaran elements puntuals de la coberta i dels paraments interiors de la casa. La prioritat d’aquesta primera intervenció és consolidar la conservació de la casa, però la idea també és iniciar una etapa d’estudi global de l’edifici, que permetrà realitzar noves fases de rehabilitació.

La primera fase de les obres estarà enllestida aquest estiu, però la rehabilitació completa no estarà a punt fins al 2017, segons informa la Fundació Iluro.

La Casa Coll i Regàs és un edifici modernista situat al carrer d’Argentona de Mataró. Va ser projectat per l’arquitecte català Josep Puig i Cadafalch l’any 1898 per encàrrec de l’empresari Joaquim Coll i Regàs, que havia heretat del seu oncle un negoci familiar de fabricació de gèneres de punt. Les referències a l’activitat empresarial de Coll i Regàs són presents tant en l’ornamentació de la façana com de les ceràmiques vidriades que decoren l’interior de les sales.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació