Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

A dins del Turó de la Seu Vella

Sortegem una entrada doble al conjunt monumental de Lleida, un prodigi de l'escultura del segle XIII

Descobreix tots els secrets del conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, un lloc clau en la història de la ciutat, format per la Seu Vella o catedral antiga, el castell del Rei (o de la Suda), la fortificació militar que envolta el turó i diverses restes arqueològiques.

Sortegem entrades dobles al recinte, que permeten accedir a la catedral i el castell. La Seu Vella és una de les millors produccions artístiques de l’arquitectura catalana del segle XIII, amb una escultura de gran qualitat conservada en capitells, cornises, mènsules i portalades. Al castell del Rei, hi trobaràs el palau on residia el monarca durant les seves estades a Lleida.

Conegut també com 'la Suda', en record de la fortalesa andalusina construïda durant el segle IX al lloc avui ocupat pel castell, va ser l’edifici civil més notable de la ciutat i un important centre de decisió política.

El premi és una entrada doble al Turó de la Seu Vella, que inclou l'accés a la Seu Vella i al castell del Rei. Les entrades són vàlides fins al 30 de setembre del 2017.

Escollir el monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll. Enguany, la celebració del nou concurs presenta encara més novetats.

Com funciona el concurs
En aquesta edició entre els dies 28 de febrer i 12 de març tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 20 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #JoProposo i el nom del monument escollit, o a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquestes dues setmanes, els tres monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 17 seran seleccionats per un comitè d’experts.

A partir del dia 14 de març, i fins al dia 21, ja es podrà votar a favor dels monuments seleccionats, i aquells 12 que obtinguin menys suports quedaran eliminats. Després, començaran els quarts de final, les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, cal ser usuari registrat, i accedir al web del monument favorit. Es pot emetre un vot cada hora i, a més, s’entra al sorteig de centenars de premis!

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació