Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Passa 'Un dia a la vida de Ramon Casas', a Món Sant Benet

Descobreix com vivia l'artista barceloní en el recinte que la família va adquirir el 1907

Com era la vida d’estiu d’un cèlebre artista català l’any 1924? Quines eren les modes en els hàbits i el mobiliari que s’havien imposat ara fa cent anys entre la burgesia catalana? Què oferia Sant Benet a una figura com Ramon Casas? Aquesta ruta per Món Sant Benet us permetrà convertir-vos en els privilegiats visitants de la casa d’estiueig de Ramon Casas el primer dia què hi arriba per passar les seves vacances.

El recinte que rep l’artista ha estat plenament restaurat després que la seva família comprés la casa i el monestir el 1907 i li tornés la vida i la dignitat. El monestir és en aquests anys del Noucentisme un indret suggestiu: hi han portat mobles d’arreu, han aplegat una col·lecció d’arts decoratives imponent, i han convertit l’edifici en un espai romàntic, amb jardins plens d’aromes.

La visita ens obre les portes de les estances del sobreclaustre, de l’apartament del mateix Ramon Casas, dels salons, la cuina o el pati que va inspirar l’artista. Acompanyats de música, llum i imatges deixeu-vos dur per una experiència plena de suggestió i sensibilitat.

El premi és vàlid fins al 30 de setembre del 2018.

Escollir el monument favorit de Catalunya
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què sortiren guanyadors el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba amb novetats.

Com funciona el concurs
En el concurs, que té lloc del 5 d'abril al 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 fases:

  1. Fase 1 (del 5 a l'11 d'abril). Tothom qui ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs a través del web. Els dos més proposats passaran a formar part de la llista de monuments finalistes. Els altres 10 els escollirà una comissió d'experts que es reunirà el mateix dia 12 al matí.
  2. Fase 2 (del 12 al 19 d'abril). Haureu de dir quin dels 12 monuments us agrada més. Es classificaran els quatre més votats.
  3. Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal. S'enfronten el primer i el quart monuments classificats.
  4. Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal. S'enfronten el segon i el tercer monuments classificats.
  5. Fase 5 (del 3 al 10 de maig) la gran final. S'enfronten els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del monument favorit
Aquest 2018 buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un 'trivia' en què us apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. N'haureu de respondre tantes com pugueu en tres minuts: el guanyador final serà qui més preguntes hagi respost correctament. Comenceu a estudiar, perquè aquest 'trivia' comença el 13 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a TwitterFacebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació