Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Guanya una visita nocturna a la Pedrera

'Gaudi’s Pedrera: The Origins' és una espectacular experiència que inclou projeccions i audiovisuals

Viu un espectacle immersiu i sorprenent, absolutament únic, en un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Amb aquest itinerari podreu viure un viatge inoblidable pels diferents espais, en què el punt culminant serà un videomapatge al terrat de la Pedrera, on s’aprofita la singular arquitectura d’aquest espai per fer un espectacle audiovisual únic, que permet fer un viatge a l’origen de la vida, l’essència de l’obra de Gaudí. Tot, amanit amb múltiples projeccions als badalots, il·luminació especial i una banda sonora que ho acompanyarà tot plegat.

La visita inclou projeccions en diversos espais, un itinerari pels indrets més singulars de l’edifici, un espectacle audiovisual al terrat més singular de Barcelona i una copa de cava com a colofó de la vetllada.

L’entrada és per a la visita en català i per a dues persones, i és vàlida fins al 30 de setembre del 2018.

Escollir el monument favorit de Catalunya
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què sortiren guanyadors el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba novetats.

Com funciona el concurs
El concurs, que té lloc del 5 d'abril i al 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 ases:

  1. Fase 1 (del 5 al 12 d'abril). Tothom qui ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs a través del web. Els dos més votats d'entre tots els propostas passaran a formar part de la llista de monuments finalistes. Els altres 10 els escollirà una comissió d'experts que es reunirà el mateix dia 12 al matí.
  2. Fase 2 (del 12 al 19 d'abril). Haureu de dir quin dels 12 monuments us agrada més. Es classificaran els quatre més votats.
  3. Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal. S'enfronten el primer i el quart monuments classificats.
  4. Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal. S'enfronten el segon i el tercer monuments classificats.
  5. Fase 5 (del 3 al 10 de maig) la gran final. S'enfronten els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del monument favorit
Aquest 2018 buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un 'trivia' en què us apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. N'haureu de respondre tantes com pugueu en tres minuts: sortejarem premis entre tots els participants, però el guanyador final serà qui més preguntes hagi respost correctament. Aquesta persona gaudirà d'una nit exclusiva al jaciment d'Empúries i d'un sopar de luxe a un restaurant proper al jaciment. Comenceu a estudiar, perquè aquest 'trivia' començarà el 12 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a TwitterFacebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà presents a totes les xarxes del Descobrir, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació