Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Gaudeix d'un menú per a dues persones al mític Semproniana

Descobreix les creacions gastronòmiques de la xef Ada Parellada

La cuinera Ada Parellada us convida al seu restaurant de l'Eixample de Barcelona, el Semproniana, tot un clàssic de la cuina de mercat, elaborada amb els millors productes.

L’Ada Parellada és una de les cuineres més conegudes i reconegudes de Catalunya i aposta sempre per la cuina de producte fresc i de proximitat tractat amb la màxima cura, i per combinacions delicioses i úniques que us faran repetir. Els seus plats sempre són una sorpresa i el restaurant, càlid i agradable amb un estil molt personal, us sorprendrà.

El premi consisteix en un menú per a dues persones, que es podrà gaudir fins al 30 de setembre de 2017 i queda subjecte a la disponibilitat de places de l’establiment.

Escollir el monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll.

Com funciona el concurs
Entre els dies 28 de febrer i 14 de març tothom va poder proposar el monument que volia que entrés a formar part del concurs. I de tots els proposats, es va escollir una llista de 20 monuments finalistes.

Entre el 14 i el 21 de març es va disputar la fase classificatòria, i els vuit monuments amb més vots van passar als quarts de final, que se celebren entre el 21 de març i el 18 d’abril, en què cada setmana es realitza un duel entre dos monuments. Primer es realitzarà l'enfrontament de Montsoriu i les muralles de Montblanc, i seguiran els de Sant Climent de Taüll i la cartoixa d'Escaladei (a partir del 28 de març), els Vilars d'Arbeca i el castell de Cardona (a partir del 4 d'abril) i, finalment, el de Santa Maria de Mataró i el monestir de Ripoll (entre l'11 i el 18 d'abril).

Més endavant, serà el torn de les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, cal ser usuari registrat, i accedir al web del monument favorit, des d’on es pot emetre un vot cada hora. A més a més, al web pots seguir l’evolució del concurs, a la pàgina de Resultats, i també trobaràs l’última hora de les votacions a Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. I cada dimarts, al programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio, farem un seguiment del concurs amb més informació sobre els propis monuments i escoltant les reaccions dels participants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació