Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Visita guiada al recinte modernista de Sant Pau

Aconsegueix una entrada per a dues persones a l'obra cabdal de Domènech i Montaner

Obra cabdal de Lluís Domènech i Montaner, Sant Pau, declarat patrimoni mundial per la Unesco el 1997, és el conjunt modernista més gran del món, i la millor manera de conèixer-ne els secrets, els detalls i les curiositats és fer-ne la visita guiada. El premi és una entrada doble per a alguna de les visites guiades que hi ha programades, i que inclouen els magnífics pavellons de Sant Salvador —que s'acaba d'obrir com a espai expositiu— i Sant Rafael, els túnels, els jardins i els espais patrimonials del Pavelló de l'Administració.

Pel que fa al text, hauríeu de corregir els espais que es visiten. Són els següents: Pavelló de Sant Salvador (podeu dir que l'acabem d'obrir, és un espai expositiu sobre la nostre història i que ret homenatge, també, a la figura de Domènech), jardins, Pavelló de Sant Rafael, túnels i espais patrimonials del Pavelló de l'Administració.

Sant Pau és una de les institucions hospitalàries més antigues d’Europa, amb sis segles d’història, que va ser traslladada a la seva ubicació actual durant els primers anys del segle XX, coincidint amb el desenvolupament del pla Cerdà i la construcció de l’Eixample, inaugurada el 1930.

Domènech i Montaner es va inspirar en els hospitals més moderns d’Europa i va dissenyar un recinte organitzat en diferents pavellons aïllats, envoltats de jardins i connectats entre sí per una trama de túnels soterranis.

L’entrada és per dues persones i dóna dret a una visita guiada al recinte, dintre dels horaris programats.

Escollir el monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll. Enguany, la celebració del nou concurs presenta encara més novetats.

Com funciona el concurs

En aquesta edició entre els dies 28 de febrer i 12 de març tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 20 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #JoProposo i el nom del monument escollit, o a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquestes dues setmanes, els tres monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 17 seran seleccionats per un comitè d’experts.

A partir del dia 14 de març, i fins al dia 21, ja es podrà votar a favor dels monuments seleccionats, i aquells 12 que obtinguin menys suports quedaran eliminats. Després, començaran els quarts de final, les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, cal ser usuari registrat, i accedir al web del monument favorit. Es pot emetre un vot cada hora i, a més, s’entra al sorteig d’un centenar de premis!

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació