Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Vota el teu monument favorit i guanya un munt de premis

El dimecres 16 de març comença el concurs que decidirà quina és la icona patrimonial del país

Les revistes SÀPIENS i DESCOBRIR organitzen un concurs de votació popular que decidirà quin és el monument favorit dels catalans. Amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i d’una comissió d’experts, s’ha fet una selecció dels 10 monuments finalistes, que són: l’amfiteatre de Tarragona, el jaciment d’Empúries, el Turó de la Seu Vella, el Palau de la Música Catalana, el castell de Miravet, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, la Sagrada Família, el call jueu de Girona, el monestir de Santes Creus i l’església de Sant Climent de Taüll.

Per ajudar-te a l'hora de votar, el número 218 de la revista DESCOBRIR (a la venda a partir del 23 de març) està dedicat íntegrament a aquests 10 monuments

Quina és la dinàmica del concurs?
El concurs per triar el monument favorit dels catalans es posarà en marxa al web del DESCOBRIR el 16 de març. En una primera fase, que s’allargarà fins al 30 de març, es pot votar qualsevol dels 10 monuments finalistes, i els dos elements de patrimoni que obtinguin menys vots quedaran eliminats.

A partir del 30 de març començaran les fases eliminatòries, els ‘quarts de final’, en què el primer classificat es batrà en duel amb el vuitè classificat de la primera votació, el segon competirà amb el monument que hagi quedat en setè lloc, i així successivament, fins al 27 d’abril.

Els quatre monuments guanyadors d’aquestes rondes passaran a les ‘semifinals’, que començaran el 27 d’abril i s’allargaran fins a l’11 de maig.

El combat decisiu, la ‘gran final monumental’, durarà una setmana i es resoldrà el dimecres 18 de maig, dia en què acaba el concurs i se sabrà, gràcies a les votacions populars, quin és el monument favorit dels catalans.

On pots votar?
Les votacions s’articulen a través del web del concurs del monument favorit de Catalunya, on podrà votar tothom, només cal que siguin usuaris registrats (si no ho són, s’hi poden registrar abans de votar).

Es pot fer un vot cada hora i totes les persones que votin entraran en el sorteig de mig centenar de premis cada setmana, entre els quals hi ha estades en hotels i allotjaments rurals, àpats en restaurants, lots de llibres o entrades gratuïtes als principals monuments.

A través del web, a més, es pot fer el seguiment diari del resultat de les votacions, així com estar al cas de les últimes novetats del concurs més ‘monumental’ de Catalunya, amb les reaccions dels participants i la gent del territori.

I el programa 'La tribu de Catalunya Ràdio' farà un seguiment setmanal del concurs cada dimecres, amb reaccions i persones implicades del territori. El programa s'emet de dilluns a divendres, de 16 a 19 h, i està conduït per Xavi Rosiñol.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació