Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

"Els templers van construir a Miravet el castell més important d'Occident"

El cantant i compositor Èric Vinaixa defensa que la fortalesa ebrenca mereix guanyar el concurs del monument favorit

El músic Èric Vinaixa té força clar que el castell de Miravet hauria de ser escollit el monument favorit de Catalunya. Per al músic, “pensar que un dia Miravet podia haver estat perfectament la capital del món fa posar els pèls de punta”. I és així, segons Vinaixa, perquè “els templers (los nostres templers), en plena hegemonia, van decidir construir el castell més important d'Occident a casa nostra”.

El compositor, fill de Miravet, recorda la fortalesa estratègicament situada sobre l'Ebre, “lo nostre riu, que, sorprenentment, ve de cara", i assegura que “tots els que hem sigut nens a Miravet sabem que, a part de la pròpia història mil·lenària, el castell (lo nostre castell) amaga altres històries, somnis i secrets en cadascun dels seus racons prohibits. Hi ha res més potent que això?"

De l'acordió al piano
Èric Vinaixa és un cantant, músic, compositor i productor nascut a Barcelona el 1977, i fill de Miravet. Ha estudiat diferents instruments com l’acordió, el bombardí, el fiscorn baix i el trombó fins a arribar als que avui toca: guitarra i piano. Als 15 anys ja forma part de bandes de música i col·labora en diferents projectes, fins que el 2002 lidera el grup de rock Rodamons, amb qui enregistra els discos 'Temps Millors' (2005) i 'Mama' (2008). El 2006 comença a tocar en solitari a clubs i petits locals, acompanyat només de la seva guitarra, i ha publicat els discos 'La famosa gemma de Galveston' i 'Insinuacions'. També ha produït el primer treball en solitari de Sendra, 'Sóc' (2015).

La difusió del patrimoni
El concurs del monument favorit de Catalunya és una iniciativa de les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS que pretén difondre el patrimoni del país. El concurs compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'La tribu de Catalunya Ràdio', que cada dimecres, abans de les 17 h, ofereix en directe i en exclusiva el resultat de la votació de la setmana.

També pots estar al cas de les novetats del concurs al Twitter, amb l'etiqueta #MonumentCat.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació