Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

"Sant Pere de Rodes mereix guanyar per la seva importància social, econòmica i política"

L'historiador i arqueòleg Eudald Carbonell també destaca l'entorn on es troba el monestir

L’historiador i arqueòleg Eudald Carbonell considera que el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes es mereix ser el monument favorit de Catalunya “per molts motius”, entre els quals destaca “la seva situació i, per tant, la vista del cap de Creus i l’Empordà”, i també per “la seva importància social, econòmica, religiosa i política des del segle X al XII”.

Carbonell també recorda la monumentalitat de Sant Pere de Rodes, “tant exterior, on destaquen les torres quadrades, com al seu interior, amb la nau central i el claustre amb els famosos capitells i les seves imatges”.

Una mica de prehistòria
Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953) és un dels prehistoriadors més destacats d’Europa. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es doctorà en Geologia del Quaternari a la Universitat Pierre et Marie Curie Paris VI i en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona (UB). El 1988 es va incorporar com a professor a la Universitat Rovira i Virgili (URV), i va impulsar la creació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) l’any 2004.

Ha treballat en nombroses excavacions en jaciments europeus i africans, entre les quals destaca el d’Atapuerca, i és autor de desenes de títols de referència, a més de publicar llibres divulgatius com ara 'Planeta humà' (2000), amb R. Sala; 'Els somnis de l’evolució' (2003), amb C.S. Bellmunt; 'Entendre la ciència des de dins (o si més no intentar-ho)' (2006), amb P. Hortolà; 'L'evolució sense sentit' (2013), amb J. Agustí; 'L'arqueòleg i el futur' (2013), i 'Ens farem humans' (2014), amb P. Hortolà.

Els quarts de final
Som en la segona votació dels quarts de final, i Sant Pere de Rodes es disputa la classificació a la semifinal amb el Reial Monestir de Santes Creus. Pots votar-hi cada hora i optar a un munt de premis!

El concurs del monument favorit de Catalunya està organitzat per les revistes SÀPIENS i DESCOBRIR, i compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'La tribu de Catalunya Ràdio', que cada dimecres, poc abans de les 17 h, dóna en directe i en primícia el resultat de les votacions i anuncia quin és el monument que es classifica a la següent fase.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació