Anuncia't al Descobrir
Revista 219
Número 219 - Maig 2016

Costa Vermella. Arrels i inspiració a l'altra cara del cap de Creus

En aquest número

REPORTATGE

Sargantanes pitiüses

L'encontre amb aquest petit saure és una experiència fàcil de viure a Formentera i Eivissa. Però la gran quotidianitat del fet, la presència aparentment irrellevant d'aquesta bestiola, amaga un munt de secrets transcendents. Benvinguts a les Galápagos de la Mediterrània. Jordi Serapio (text i fotografia)

DOSSIER CENTRAL

Roques, vent i mal de llengua

L'escriptor Joan-Lluís Lluís ens presenta un repte: imaginar la Costa Vermella si no hagués existit el tractat dels Pirineus. Aquest tram litoral rossellonès continua tenint una llum igual d'encisadora i uns penya-segats igual de corprenedors, però altres coses serien ben diferents... Joan-Lluís Lluís (text) | Paul Palau (fotografia)

DOSSIER CENTRAL

La simbiosi perfecta

Les vinyes i la pedra seca dominen el paisatge rural del Rosselló costaner La recuperació dels marges i les feixes de pedra seca, i el retorn al cultiu del raïm com es feia abans, quan no hi havia herbicides ni pesticides, marquen el ritme de la vinya a la Costa Vermella. Les iniciatives més innovadores són aquelles, en definitiva, que rescaten de l'oblit la manera de fer més ancestral. Esteve Valls (text)

DOSSIER CENTRAL

Alliberant els colors

Busquem els paisatges i la llum que inspiren tants artistes La llum de la Mediterrània és intensa i temptadora. Ho saben bé els artistes que s'hi han quedat enlluernats. I que han deixat per a la posteritat obres cabdals de l'art modern i contemporani inspirades en els paisatges i els racons encisadors de la Costa Vermella. Valèria Gaillard (text)

DOSSIER CENTRAL

Una costa més verda

Les iniciatives que fan compatibles el turisme i el respecte al medi ambient L'ecoturisme ja no és una tendència, és una realitat. A la Costa Vermella, la preocupació per un turisme sostenible i responsable es tradueix en iniciatives i propostes que tenen cura de l'entorn i el paisatge, tant del de terra endins com del marí, dues cares de la mateixa moneda. Laura Bertran (text)

DOSSIER CENTRAL

Caminant arran de mar

Us proposem quatre rutes i passejades a peu per paisatges de vertigen Amb uns penya-segats i unes cales que queden a recer de la tramuntana, el litoral de la Costa Vermella té uns racons veritablement encisadors. Però no ens descuidem dels paisatges interiors, de gaudir dels últims pics abans que el Pirineu es banyi a la Mediterrània. En aquest article us recomanem dues rutes de mar i dues de muntanya. Cap de les quatre us decebrà. Jeroni Pérez Faixeda (text)

REPORTATGE

Os de Civís

Per arribar-hi cal sortir de Catalunya i tornar-hi a entrar. Os de Civís, a l'Alt Urgell, un dels nuclis més alts del nostre país, depèn totalment d'Andorra per sobreviure. Fem un viatge en el temps a les valls de la Valira. Joaquim M. Pujals (text) | Josep Cano (fotografia)

Rutes

A peu

El paradís natural de l'illa de Cabrera

Ens arribem per mar fins a aquesta reserva natural per tal de recórrer-ne una bona part a peu. El nostre objectiu: arribar fins al far de n'Ensiola i meravellar-nos amb l'entorn salvatge i verge que ens envolta Marga Font (text i fotografia)

Amb bici

Per balmes, ermites i miradors de Castellcir

Des de Castellterçol, ens endinsem pel Moianès i gaudim de la bona vista que hi ha des de l'altiplà. Santa Coloma Sasserra, el roure del Giol i el castell de Castellcir són alguns dels atractius de la pedalada. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb nens

Aventura a la roca Foradada i el castell d'Eramprunyà

Vermell, blau i verd. Són els colors de la terra, el cel, el mar i la vegetació mediterrània que ens acompanyen en aquesta ruta pels vessants orientals del massís del Garraf, als afores de Gavà. Cecília Lorenzo (text i fotografia) Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació