Anuncia't al Descobrir

Creix el nombre de visitants als parcs naturals del Pirineu de Lleida

Les visites s'incrementen en un 8% respecte l'any 2014

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, els principals espais naturals protegits del Pirineu de Lleida, van rebre durant el 2015 un 8% més de visitants que l’any anterior, una xifra que els consolida com a motors del turisme del territori.

Més de 500.000 persones van visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i al voltant de 260.000 excursionistes i turistes van escollir el Parc Natural de l’Alt Pirineu, segons informa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Els refugis i el telefèric

Les pernoctacions a l’extensa xarxa de refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i a la zona perifèrica, i el nombre de visitants que utilitzen altres sistemes de mobilitat lenta –com el telefèric d’Estany Gento– han afavorit aquest increment continuat de visitants durant els darrers anys.

Pel que fa a la procedència, un 80% correspon a turisme de l’Estat, mentre que el 20% restant el representen majoritàriament visitants d’Israel, França, Holanda i Alemanya, entre d’altres.

Tot un rècord
El Parc Natural de l’Alt Pirineu va rebre uns 263.188 visitants durant l’any 2015. La xifra representa tot un rècord i suposa un 8,85% més de turistes de muntanya i excursionistes que el 2014, quan en van ser 241.784.

L’anàlisi detallada per mesos confirma una afluència estacional, concentrada bàsicament a l’estiu, tot i que any rere any augmenten els visitants fora d’aquesta temporada. La major part del públic prové de l’àmbit del turisme familiar. Els indrets més freqüentats, per ordre de visitants estimats, han estat, de més a menys, les valls de Tavascan i Lladorre (vall de Cardós); Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell); la vall de Bonabé (Alt Àneu); les valls de Tor i d’Àreu, i la zona de Virós (vall Ferrera).

Pel que fa al perfil del visitant, el 76% és d’origen català, mentre que el públic estranger (13%) supera el de la resta de l’Estat espanyol (11%), segons la informació que han aportat les persones ateses als punts d’informació del parc natural.

Nova senyalització promocional
Cal destacar que el passat mes d’agost va entrar en funcionament el Centre de Visitants dels Parcs dels Pirineus, a la Seu d’Urgell. El nou punt d’informació, amb gestió compartida amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró, es troba just a la carretera que duu a Andorra. El centre ha estrenat fa poques setmanes una nova senyalització promocional amb imatges dels quatre parcs del massís per fomentar encara més les visites.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació