Anuncia't al Descobrir

Creix el nombre de visitants als parcs naturals del Pirineu de Lleida

Les visites s'incrementen en un 8% respecte l'any 2014

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, els principals espais naturals protegits del Pirineu de Lleida, van rebre durant el 2015 un 8% més de visitants que l’any anterior, una xifra que els consolida com a motors del turisme del territori.

Més de 500.000 persones van visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i al voltant de 260.000 excursionistes i turistes van escollir el Parc Natural de l’Alt Pirineu, segons informa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Els refugis i el telefèric

Les pernoctacions a l’extensa xarxa de refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i a la zona perifèrica, i el nombre de visitants que utilitzen altres sistemes de mobilitat lenta –com el telefèric d’Estany Gento– han afavorit aquest increment continuat de visitants durant els darrers anys.

Pel que fa a la procedència, un 80% correspon a turisme de l’Estat, mentre que el 20% restant el representen majoritàriament visitants d’Israel, França, Holanda i Alemanya, entre d’altres.

Tot un rècord
El Parc Natural de l’Alt Pirineu va rebre uns 263.188 visitants durant l’any 2015. La xifra representa tot un rècord i suposa un 8,85% més de turistes de muntanya i excursionistes que el 2014, quan en van ser 241.784.

L’anàlisi detallada per mesos confirma una afluència estacional, concentrada bàsicament a l’estiu, tot i que any rere any augmenten els visitants fora d’aquesta temporada. La major part del públic prové de l’àmbit del turisme familiar. Els indrets més freqüentats, per ordre de visitants estimats, han estat, de més a menys, les valls de Tavascan i Lladorre (vall de Cardós); Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell); la vall de Bonabé (Alt Àneu); les valls de Tor i d’Àreu, i la zona de Virós (vall Ferrera).

Pel que fa al perfil del visitant, el 76% és d’origen català, mentre que el públic estranger (13%) supera el de la resta de l’Estat espanyol (11%), segons la informació que han aportat les persones ateses als punts d’informació del parc natural.

Nova senyalització promocional
Cal destacar que el passat mes d’agost va entrar en funcionament el Centre de Visitants dels Parcs dels Pirineus, a la Seu d’Urgell. El nou punt d’informació, amb gestió compartida amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró, es troba just a la carretera que duu a Andorra. El centre ha estrenat fa poques setmanes una nova senyalització promocional amb imatges dels quatre parcs del massís per fomentar encara més les visites.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació