Anuncia't al Descobrir

La Casa de les Punxes acollirà un museu dedicat a Puig i Cadafalch

L'edifici barceloní s'obrirà al públic al juny, i s'hi podran visitar la planta noble i el terrat

L'any 1905, les germanes Terrades van encarregar a Puig i Cadafalch la unificació de tres immobles de la seva propietat, en el lloc on avui conflueixen el carrer de Rosselló i l'avinguda Diagonal de Barcelona. L'arquitecte hi va projectar un edifici d'aspecte medieval, amb elements que recorden el gòtic europeu i sis torres, coronades per agulles de forma cònica, que li van donar el nom popular de 'Casa de les Punxes'.

La decoració en pedra amb dibuixos florals de tribunes i balcons és plenament modernista. A la façana poden veure's alguns plafons decoratius; un d'aquests, en el qual apareix Sant Jordi, té escrita la següent llegenda: "Sant Patró de Catalunya, torneu-nos la llibertat".

Ara, les obres de transformació i rehabilitació de la Casa de les Punxes permetran posar a l’abast del públic aquest edifici d’estil modernista i emblemàtic de la ciutat, declarat monument històric nacional l’any 1975.

L'arquitecte i Sant Jordi

A partir del juny, l'edifici acollirà un museu dedicat a l'arquitectura de Puig i Cadafalch i a la llegenda de Sant Jordi, molt present tant a l’edifici com en la ideologia de l’arquitecte. El projecte museogràfic, basat en les noves tecnologies, ha estat liderat per Eudald Tomasa, i l’obra de rehabilitació, restauració i transformació de l’edifici com a centre històric i patrimonial ha estat dirigida per l’arquitecte Jaume Falguera.

Els espais visitables seran la planta noble i el terrat, amb més de sis-cents metres quadrats i on s’ubiquen les emblemàtiques torres. En l’apartat de la llegenda de Sant Jordi, la mostra plasmarà el relat de la princesa, la lluita del cavaller amb el drac i la simbologia de la sang i la rosa. A més, descobrirà les variants que té aquesta llegenda en diferents països i continents.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació