Anuncia't al Descobrir

La vall de Barravés presenta el seu primer fullet turístic

És un territori que es troba a cavall entre l’Alta Ribagorça i la Ribagorça, al Pirineu de la Franja

La vall de Barravés, a la Ribagorça, acaba de presentar el seu primer fullet turístic, que recull els atractius naturals i patrimonials d’aquest bell racó del Pirineu de la Franja situat a la conca alta de la Noguera Ribagorçana i que s’ajunta a les valls de Castanesa i de Boí al Pont de Suert.

El fullet és una iniciativa del sector privat, i hi han participat guies de muntanya, cases rurals i hotels, restaurants, productors artesanals i altres serveis turístics.

Tots s’han posat d’acord per promocionar una zona que queda a cavall de dues comarques, l’Alta Ribagorça i la Ribagorça, administrativament separades entre el Principat i Aragó. Els fullets es distribuiran a les oficines de turisme i als establiments turístics de la zona.

Natura i patrimoni

A la vall de Barravés hi ha alguns dels millors trams de pesca de la Noguera Ribagorçana, hi comença la pista de BTT de la popular travessa Pedals de Foc, hi transcorren diversos trams dels Camins Vius del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a més de nombrosos senders de la Ribagorça romànica, ben senyalitzats. El territori té també un dels pocs itineraris amb senyalització en braille, a la zona de Senet (terme municipal de Vilaller).

Pel que fa al patrimoni, la vall de Barravés està esquitxada per belles ermites medievals; hi ha la presó més antiga del Principat, del segle XVII; s’hi troben, també, diferents búnquers de la Guerra Civil, i restes de monuments megalítics.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació