Anuncia't al Descobrir

Les explotacions agroalimentàries fan jornades de portes obertes al juny

La campanya ‘Benvinguts a pagès!’ s’emmarca dins del programa de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

Del 17 al 19 de juny, centenars d’explotacions ramaderes i agroalimentàries d’arreu del país obren les seves portes al públic per mostrar l’origen dels aliments, la feina que s’hi fa i les persones que hi ha al darrere, i els visitants podran comprar els productes directament al productor.

La campanya ‘Benvinguts a pagès!’ és una iniciativa pionera que s’emmarca dins del programa de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 i que es complementa amb promocions especials per passar el cap de setmana en allotjaments rurals i hotels gastronòmics, i degustar la cuina local amb menús especials a restaurants que cuinen amb productes de proximitat.

Arròs, formatges, embotits, fruita...
En el web que s’ha creat expressament per a la campanya, es pot accedir a l’oferta d’explotacions i granges que obren les seves portes el cap de setmana del 17 al 19 de juny, i que es poden localitzar per comarques o per activitat (arròs i cereals, aviram i ous, formatges i lactis, vi i cava, fruits secs, fruita fresca, carn i embotits, oli i olives, etc.).

La campanya, impulsada per la Fundació Alícia, l’Agència Catalana de Turisme i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, és una aposta decidida pel producte de proximitat, posa en valor el món rural i el turisme d’interior, i mostra amb orgull el potencial de la gastronomia catalana.

Un gran reconeixement
Precisament, aquest 2016 Catalunya ha estat proclamada Regió Europea de la Gastronomia 2016, un reconeixement que valora que la gastronomia catalana és l’herència del país i que la cuina catalana està liderant actualment la gastronomia mundial.

Totes les accions, activitats i propostes que es duen a terme al llarg d’aquest any vinculades a la gastronomia catalana, les trobaràs en aquest enllaç.

El projecte Regió Europa de la Gastronomia és una iniciativa que vol estimular les regions dels diferents països europeus en relació amb els aliments, l’hospitalitat, el turisme, la cultura, la salut i la sostenibilitat amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament econòmic, social, cultural i ambiental del territori. Cada any, s’atorga aquest títol a dues o tres regions europees.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació