Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR
224 Portada
Número 224 - Octubre 2016

Camins del Pallars. Llegendes, pobles i paisatges al voltant del Cinquè Llac

En aquest número

Reportatge

Per terres de trobadors

Els escenaris de Guillem de Berguedà Guillem de Berguedà és el trobador català del qual ens han arribat més textos. Fou hereu dels castells de Madrona, Casserres, Puig-reig, Espinalbet i Montmajor, però sabem ben pocs detalls de la seva vida. Text: Jordi Cussà i Jordi Puntas | Fotografies: Francesc Muntda

Dossier central

La ruta de les cinc estrelles

Recorrem un Pirineu desconegut amb la ruta del Cinquè Llac Antics camins de pastors ens guien per uns paisatges increïbles esquitxats per pobles i ramats que van amunt buscant pastures o refugi. A cavall entre els dos Pallars, la ruta del Cinquè Llac ens descobreix uns indrets de gran bellesa. Text: Sara Sans | Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier central

Prodigiosos companys de viatge

Les històries i els mites que fan que el trajecte tingui ressons èpics Estigueu atents al paisatge que us envolta: hi veureu gegantes adormides, ponts diabòlics i estanys màgics. Mireu cap a totes bandes: a dalt, els voltors, i a la vora del camí, la rosa silvestre acolorirà el viatge. Les llegendes i la natura seran els vostres guies. Text: Pep Coll | Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier central

Un patrimoni d'allò més salat

Les viles closes, els monestirs i els pobles al voltant del Cinquè Llac Això havia de ser un reportatge sobre la riquesa patrimonial de la ruta del Cinquè Llac, però ens ha sortit un singular anecdotari on es barregen l'extravagant veïnatge amb els porcs, el 'Titanic', una micro ermita i bèsties devoradores de sal. Text: Xavier Valls | Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier central

Una herència sensacional

Pas a pas per camins mil·lenaris de pastors i traginers Els antics camins pallaresos són un dels elements més evocadors de la vida tradicional de muntanya. I recórrer-los a peu és la millor invitació a penetrar en la intimitat dels seus paisatges i en el dia a dia de la transhumància i el transport de mercaderies. Text i fotografies: Rafael López-Monné

La Capella Sixtina del barroc català

Entrem a la restaurada Capella dels Dolors de Mataró La basílica de Santa Maria de Mataró custodia un autèntic tresor del patrimoni artístic català: la capella dels Dolors, un conjunt arquitectònic i pictòric on es poden contemplar les millors pintures d'Antoni Viladomat, el pintor més representatiu del barroc al nostre país. Una intervenció integral ha permès netejar i donar nova llum a les pintures murals i la capella. Text: Judith Vives | Fotografia: Ramon Manent

Rutes

A peu

Entre els estanys del Rosselló

A la plana del Rosselló, bessons de l'Empordà, els rius provinents del Pirineu s'entreguen amb calma a la Mediterrània. Entre els estanys de Salses i Canet hi ha un paisatge singular que coneixem gràcies a una via verda ben senyalitzada. Text i fotografia: Sergi Ramis

Amb bici

Es Castell i Sant Lluís: Menorca concentrada

Pedalem pels voltants de Maó a la recerca de tresors talaiòtics, marges de pedra seca i cales d'aigües cristal·lines. Capturem l'essència de l'illa en una ruta circular de 30 km. Text i fotografia: Rafael Vallbona

Amb nens

La ruta de les tres colades a Sant Joan les Fonts

Un xic allunyada dels circuits turístics de la Garrotxa, aquesta excursió circular travessa una zona sorprenent de cingleres basàltiques. Text: Cecília Lorenzo | Fotografia: Maria Rosa Vila

Ruta Xanascat

Exploradors per un dia a La Molina

Obtenir el títol d'exploradors és l'objectiu principal d'aquesta original ruta de l'estació d'esquí, un circuit especialment dissenyat per als que vulguin descobrir d'una manera divertida la fauna salvatge del Pirineu, Text i fotografia: Cecília Lorenzo

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació