Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Saldes serà el primer municipi certificat amb un cel nocturn de qualitat

Ubicat al peu del Pedraforca, el terme posarà en marxa un pla contra la contaminació lumínica

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés per declarar Saldes (Berguedà) com a Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat (ECNQ). Aquest distintiu, pioner, garanteix que la zona gaudeix d’un medi natural d’una qualitat que permet observar amb nitidesa la Via Làctia i el desenvolupament d’ecosistemes de vida nocturna.

L’ECNQ és una figura de protecció que s’aplica en espais on es considera convenient preservar la qualitat del cel nocturn per les seves singulars característiques, com ara els espais d’interès natural, els entorns d’observatoris astronòmics o les àrees urbanes que inclouen parcs o zones enjardinades.

Una ubicació privilegiada

Per la seva situació en una vall al peu del Pedraforca, i entre les serres de Cadí i d’Ensija, Saldes disposa de les condicions naturals i ambientals adients per poder lluir aquest distintiu de qualitat del medi natural nocturn.

Els punts que opten a ser declarats ECNQ són la plaça de l’Espà i el mirador de Gresolet, tot i que tot el terme municipal disposa d’una qualitat entre molt bona i excel·lent.

A partir d’ara...
El municipi desplegarà un Pla de Prevenció contra la Contaminació Lumínica per mantenir i millorar les seves condicions. El pla detalla accions de difusió ciutadana, inversions per a la renovació de l’enllumenat i d’altres de caire informatiu, natural o turístic.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació