Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
EXPERIÈNCIES 5
Número 5 - Tardor - hivern 2016 - 2017

Temps de bosc. 35 propostes per viure la tardor

En aquest número

Tops

La vida en rosa

Hi ha espectacles únics que una gran ciutat no ens pot oferir: són els que ens brinden els paisatges treballats per l’home. El de la floració dels presseguers, un fenomen efímer i capritxós que es pot gaudir durant pocs dies, és un dels més bonics. Noemí Vilaseca (text), Marc Trilla (fotografia)

Tops

Vinyes que respiren mar

Els batecs de la Mediterrània s’enfilen sobre els turonets d’Alella, on els ceps creixen tot flairant el perfum de la sal. Aquesta és part de la personalitat amb què maduren els raïms de la producció vitivinícola d’Alta Alella Privat. Avui caminarem i gaudirem de la seva companyia i del seu gust. Carme Escales (text)

Tops

A Solsona et quedes glaçat

A tocar de la catedral, l’antic pou de gel de Solsona amaga secrets del segle XVII al XIX que ara es posen al descobert amb una visita teatralitzada, un recorregut que es completa amb l’estada a l’antic Hospital Llobera. Susana València (text), Joan Caelles (fotografia)

Tops

El secrets de Cardona, a l’abast

Sabeu que a la muntanya de sal s’amaguen els ingredients per crear la pedra dels desitjos? Sabeu que al castell, dos viatgers en el temps volen saber com va acabar la història d’amor de la torre de la Minyona? A Cardona revelen aquestes incògnites en dues visites. Pepa Mañé (text)

Tops

L’empremta del Túria a Riba-roja

Riba-roja de Túria nasqué i cresqué a la vora mateix del riu. Amb la Ruta Urbana de l’Aigua descobrirem els edificis vinculats als usos que els veïns n’han fet des de fa segles. Una experiència que culmina amb una passejada per la ribera. Miquel Calvet (text), Javier Brisa (fotografia)

Tops

El nostre refugi a la neu

Al Pirineu català és possible aprendre a construir iglús. Possible fins i tot recomanable per a aquells que frueixin a fons de la pràctica dels esports d’hivern. Però sigui per necessitat o per gust, aquesta activitat brinda una preciosa oportunitat de gaudir de la natura i de la neu en família. Miquel Spa (text)

Tops

Viticultura rima amb natura

Hi ha maridatges que sorprenen, com ara els itineraris ornitològics a l’Hereta Segura Viudas, una finca vitivinícola situada al cor del Penedès. Acabada la veremea i acompanyats per un biòleg, hem observat ocells envoltats de vinyes i hem après com de bé s’entenen les aus i els ceps. Xavi Basora (text)

Tops

L’univers estrella dels pastors

A l’escola de natura La Coloma, de l’Estartit, en Jordi Muxach ensenya a fer de pastor, un ofici antic que requereix un bon entrenament i la complicitat dels gossos més intel·ligents. Judit Pujadó (text)

Tops

Ave, Iesso!

Al Parc Arqueològic de Guissona i el Museu Eduard Camps permeten endinsar-se en el passat romà d’aquesta població de la Segarra i descobrir-ne secrets inesperats. Anna Sàez (text), Jordi Bas (fotografia)

Tops

Per la València que mira al mar

No gaire lluny del centre, València fa olor de sorra i de sal. Del Grau a la Malva-rosa, tot passant per l’antic poble de pescadors del Cabanyal-Canyamelar, recorrem amb bici els Poblats Marítims del cap i casal valencià. Eva Terol (text i fotografia)

Tops

Vi amb aromes antigues

El relat d’un simposi o banquet a l’antiga Grècia ens ha arribat més d’una vegada. Doncs a la Ciutadella de Roses, just allà on van arribar els grecs ara fa uns 2.500 anys, ens proposen un cupatge de vins fermentats en àmfores. Amants i no tan amants del vi, en recordareu l’aroma. Cristina Masanès (text), Maria Velasco (fotografia)

Tops

De peus al roquer i la vista al cel

La construcció d’un port esportiu i el far més alt de Catalunya han canviat per sempre la fesomia litoral de Torredembarra. Tanmateix, el municipi conserva una façana de penya-segats un roquer i una cala on paga la pena badar abans d’agafar alçada. Oriol Margalef (text)

Tops

Una via per a tots els públics

La via verda que uneix Olot i Sant Feliu de Guíxols és pràcticament un centenar de quilòmetres adaptats per fer-los a peu, amb bicicleta i també amb ‘handbike’. Gaudim d’un passeig tan extenuant com increïble. Jaume Barrull (text)

Tops

Que és bo, aquest?

El nostre país té alzinars, pinars, rouredes, avetoses, castanyedes… A la tardor aquesta exuberància botànica esclata en forma de bolets. Treuen el cap exemplars de totes les mides, colors i aromes. Alguns són excel·lents, d’altres tòxics. Educa Viladrau fa sortides per aprendre a distingir-los. Griselda Guiteras (text)

Tops

Digues-me què menges i et diré què ets

Des de fa un parell d’anys, el Museu de Ciències Naturals de Granollers organitza els Diumenges de Ciència, uns tallers familiars que volen incrementar l’interès per tocar, experimentar, conèixer i, qui sap, trobar petits científics. Emma Aixalà (text), Pep Sancho (fotografia)

Tops

A dins del gran ull

Al peu de l’imponent Montsec, sota un dels millors cels del món on observar els astres, el planetari del Centre d’Observació de l’Univers ens descobreix les meravelles de la galàxia. Elena Cuesta (text)

Tops

No són residus, són recursos!

Aquesta és la lliçó més important que extraureu de la visita a la deixalleria de Gavà: on abans només hi vèieu una pila d’envasos i aparells vells, ara hi imaginareu futurs productes reciclats, com mobles, bicicletes, roba o mobiliari urbà. En diuen ‘economia circular’ i comença aquí, a la deixalleria. Xavier Valls (text)

Reportatge

Pel cor del Garraf en temporada baixa

Un bell poble de postal i quatre platges. Per molts, el centre de Sitges condensa totes les virtuts del Garraf. Però aquesta és una comarca rica en tradicions i patrimoni que té en els paisatges del seu parc natural i en la capital, Vilanova i la Geltrú, molts atractius reservats als qui busquen noves experiències lluny de multituds. Òscar Marín (text), Maria Rosa Vila (fotografia)

Reportatge/Dossier

L’esclat de la tardor al Ripollès

La Laura i l’Albert vénen disposats a deixar-se sorprendre per un territori que coneixen poc. Una terra de muntanyes frondoses, de romànic i bon menjar, de llegendes i molta pau. Aquest cap de setmana els proposem gaudir dels petits grans tresors que amaguen els boscos del Ripollès. Vanessa Pérez (text), Xavier Fernàndez Güell (fotografia)

Reportatge/Dossier

La Garrotxa en colors

Els Montagut Trilla estan preparats per viure una aventura en família. Ho faran a peu, amb bicicleta i amb ruc, buscant tresors amagats, contemplant les estrelles o gaudint d’una increïble experiència gastronòmica… Entre els frondosos boscos i els impressionants volcans de la Garrotxa aquest cap de setmana en veuran de tots colors. Cecília Lorenzo (text), Oriol Clavera (fotografia)

Reportatge/Dossier

La Vall d’Aran, on la terra acaricia el cel

Aquest país pirinenc, conegut per l’esquí, amaga raconets de somni i opcions que s’allunyen de la multitud. Aquí és possible passejar-se per carrers plens d’història, contemplar rius cabalosos que ensordeixen neguits i endinsar-se en muntanyes on, si cal, poder-s’hi perdre. Bego Masdefiol (text), Adriana Olsina (fotografia)

Àmbits

Natura

Diferents idees per tal de conèixer de ben a prop el patrimoni natural del país. Pilar Maurell

Àmbits

Gastronomia

Els millors productes de la nostra terra i les millors activitats per descobrir-los. Laia Altarriba

Àmbits

Cultura

T’oferim les nostres propostes per endinsar-te en la història del territori. Cecília Lorenzo

Àmbits

Rural

Vint idees per poder descobrir de primera mà la vida al camp. Laia Altarriba

Àmbits

Aventura

Activitats carregades d’emoció per als més agosarats Cecília Lorenzo

Àmbits

Benestar

Un recull d’opcions per a poder relaxar-se i cuidar el cos i l’ànima. Pilar Maurell

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació