Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

El castell de Montsoriu inaugura el centre de visitants

Ubicat al recinte jussà, el seu objectiu és millorar l’atenció a les persones que en volen gaudir

El castell de Montsoriu, a la Selva, acaba d’inaugurar el centre de recepció de visitants i serveis. Ubicat al recinte jussà de la fortificació, aquest nou equipament té per objectiu millorar l’atenció dels visitants, facilitar la informació del monument i oferir millors serveis.

L’equipament ocupa una superfície d’uns 60m2, amb les zones d’atenció al visitant i la de serveis ben diferenciades perquè puguin funcionar independentment però connectades internament. Disposa de nova recepció per als visitants, un espai per a la venda d’entrades i de productes de marxandatge, així com d’un espai de venda automàtica de productes d’alimentació.

Adaptació a la muralla
L’edifici del centre de recepció s’adapta al monument, aprofitant la forma irregular del traçat de la muralla del recinte jussà per adossar-se a una part d’aquesta i remarcar la zona d’acollida i entrada al recinte superior. És un edifici compacte que queda reclòs per sota de la muralla, amb una coberta uniforme.

Al castell, s’hi estan restaurant la muralla oest, la torre oest i els talussos. Es preveu que aquesta reforma finalitzi al llarg del 2017 i que contribueixi a recuperar l’esplendor del monument original.

Un referent de les fortaleses medievals
Amb aquestes actuacions, el Departament de Cultura referma la seva voluntat de recuperar i millorar l’experiència de la visita al patrimoni cultural del país i contribuir a fer que el castell de Montsoriu esdevingui un referent entre les fortificacions medievals, tant per oferir una experiència atractiva al visitant com per explicar un dels moments cabdals de la història del Principat.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació