Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Els parcs de Montsant i el Montgrí obtenen la Carta Europea de Turisme Sostenible

Ara ja són sis els espais protegits que disposen d’aquesta acreditació europea

El Parc Natural de Montsant i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han obtingut per primera vegada la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una acreditació d’àmbit europeu atorgada per la Federació Europarc que certifica que el desenvolupament del turisme en aquests territoris es realitza de forma sostenible.

Amb aquesta acreditació, els dos parcs naturals se sumen als parcs del Principat que ja disposaven d’aquesta acreditació: el del Delta de l’Ebre, el de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el del Montseny.

En el cas del Parc Natural de Montsant, la CETS no només és per a l’àmbit de l’espai natural protegit, sinó per a tota la comarca del Priorat, ja que el procés s’ha desenvolupat en el marc d’una iniciativa assumida com a projecte de desenvolupament estratègic.

Pel que fa al Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la CETS és operativa en tots els termes municipals amb superfície declarada al parc. També aquest 2016 el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que va ser el primer de tot l’Estat a obtenir-la, l’ha renovat per tercera vegada per a l’àmbit de tota la comarca.

Motor econòmic local i rural
A Catalunya el turisme ha esdevingut un veritable motor econòmic que complementa les economies locals, especialment a les zones rurals. La CETS, avalada pels gestors dels espais naturals protegits d’Europa, és, des d’aquest punt de vista, un compromís entre els parcs i els diferents agents públics i privats que intervenen en el desenvolupament turístic, d’acord amb els criteris de sostenibilitat.

La Carta es basa en el foment del coneixement i el suport als espais naturals protegits, que representen una part fonamental del nostre patrimoni, que ha de conservar-se perquè les generacions actuals i futures en puguin gaudir. Alhora, pretén millorar el desenvolupament sostenible i la gestió del turisme en el territori.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació