Anuncia't al Descobrir

El Barcelona Bus Turístic estrena imatge i renova la flota

Els beneficis del servei es destinen a finançar el transport públic urbà i la promoció de la ciutat

Turisme de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han presentat la nova imatge del Barcelona Bus Turístic, que s’inspira en alguns dels trets definidors de l’atractiu de Barcelona: la textura dels trencadissos de Gaudí, les rajoles dels carrers de la ciutat, els vitralls de les esglésies o les retícules metàl·liques de la Torre Agbar i del peix de Frank Gehry a la Vila Olímpica, entre altres.

La nova imatge s’estrena en l’inici d’aquest 2017, en què el Barcelona Bus Turístic complirà els primers 30 anys de vida. Barcelona va ser la primera gran ciutat europea a implantar el bitllet forfet o sistema ‘puja i baixa’ en un transport turístic urbà. La peculiaritat d’aquest bitllet és que cada viatger pot baixar i fer les visites que vulgui a l’entorn de cada parada, i a continuació pot tornar a pujar i reprendre el recorregut, al llarg d’un dia o dos.

500 autocars menys

Per a la ciutat, els avantatges són notables: el conjunt dels viatgers del Barcelona Bus Turístic en temporada alta equival a la circulació de 500 autocars menys, i els beneficis (12,5 milions d’euros el 2015) es destinen íntegrament a finançar el transport urbà (80%) i la promoció turística de la ciutat (20%).

Descentralització del turisme
Amb les seves tres rutes —la vermella i la blava funcionen tot l’any, mentre que la tercera, la verda o ruta Fòrum, ho fa des de Setmana Santa fins a finals d’octubre— i 45 parades, el Barcelona Bus Turístic ajuda a generar activitat i visites a prop de 70 equipaments culturals i d’oci de la ciutat. Així mateix, fa una contribució decisiva a la descentralització del turisme per diferents districtes de la capital.

Modernització de la flota
La renovació de la identitat visual del Barcelona Bus Turístic coincideix amb la modernització de la seva flota d’autobusos de dos pisos, iniciada el 2016 amb els deu primers vehicles de 14 metres de longitud i un 35% més de capacitat al pis superior. TMB ha realitzat una segona comanda de deu vehicles més de característiques semblants, cosa que rejovenirà la flota, integrada per 77 vehicles.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació