Anuncia't al Descobrir

El Parc Natural de l’Alt Pirineu obre el seu primer camí adaptat

L’itinerari, per a persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual, recorre el bosc de Sant Joan de l’Erm

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha obert una nova passera de fusta per a persones amb mobilitat reduïda al bosc de Sant Joan de l’Erm, al terme de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). És la primera d’aquestes característiques a la zona.

Aquest parc natural és un espai protegit representatiu de l’alta muntanya pirinenca que, per la seva orografia, aïllament i comunicacions existents, és de difícil accés i visita per a persones amb discapacitats, tant de mobilitat com visuals. Un dels reptes del Parc és facilitar l’accés d’aquestes persones gràcies a la construcció d’infraestructures d’ús públic adaptades.

Un bosc de pi roig i avet
La passera està construïda amb fusta tractada. Comença a l’aparcament del refugi de la Basseta i té una llargada de 350 metres amb eixamplaments cada 50 metres, que permeten l’encreuament de dues cadires de rodes. La construcció es troba elevada per no degradar el sòl, i té una guia lateral de seguretat per evitar caigudes.

L'itinerari transcorre per un bosc de pi roig i avet, amb arbres de grans dimensions. El passeig finalitza a prop d’una vista panoràmica de la vall de Santa Magdalena, on està previst construir-hi una torre elevada.

Més coneixements sobre la flora i la fauna
El recorregut inclou diversos cartells interpretatius sobre la flora i la fauna del Parc, amb una part amb sistema Braille. Les persones amb discapacitat visual també poden tocar i reconèixer alguns elements naturals, com branques i troncs de diferents arbres i arbusts.

La ubicació en aquest indret es deu al fet que Sant Joan de l’Erm és una de les principals portes d’entrada de visitants al Parc, amb 58.469 visitants comptabilitzats el 2015 dels 263.188 totals del Parc. Una part important de les visites es fa a l’hivern, per la possibilitat que presenta aquesta zona de practicar esquí nòrdic i fer excursions amb raquetes de neu.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació