Anuncia't al Descobrir

S’inaugura l’Espai Barroc a Riner

El Solsonès atresora un dels patrimonis d’aquest període més importants del Principat

El Patronat de Turisme del Solsonès i l’Ajuntament de Riner han inaugurat l’Espai Barroc, un centre d’interpretació que difon el patrimoni artístic d’aquest període que hi ha al Solsonès, un dels més importants del Principat.

El nou Espai Barroc, ubicat a la Casa Gran del santuari del Miracle, mostra amb plafons explicatius el que va representar i comportar el barroc, i en quin context va sorgir i desaparèixer. A més, hi ha un audiovisual de gran format que mostra el ric repertori escultòric i pictòric de la comarca del Solsonès.

Un plaer per a les orelles

L’exposició també acull una petita sala on es recrea una cambra de l’antiga hostatgeria del Miracle, que va tenir un paper fonamental en l’onada de pelegrinatge dels segles XVII i XVIII. També hi ha una sala d’exvots i una sala de música, que permet al visitant imaginar els aires socials de l’època a través de l’audició de fragments de música barroca.

A més de l’Espai Barroc, el projecte Solsonès Barroc ha comportat també actuacions a nou esglésies de la comarca (Lladurs, Sant Llorenç de Morunys, Pinell, Llobera, Pinós, la Molsosa i Riner) per fer visitables els seus retaules barrocs.

Les perles barroques
El Solsonès conserva cinc dels conjunts més importants del barroc a Catalunya. Es tracta del santuari del Miracle de Riner, la capella de la marededéu dels Colls de l’església de Sant Llorenç de Morunys, la capella de la marededéu de la Mercè de la catedral de Solsona, l’església de Sant Pere de Matamargó de Pinós, i l’església de Sant Pere de Madrona de Pinell.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació