Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Tots els secrets del paper, al molí de Capellades

Aconsegueix una visita al Museu Molí Paperer de Capellades

Al Museu Molí Paperer de Capelles es pot comprendre la rellevància d’aquest producte al llarg de la nostra història. Però també hi és ben documentada la pròpia història del paper.

Al llarg de la visita també es descobrirà la relació del paper amb els sistemes d’impressió, ja que compta amb una exposició on s’hi poden veure diverses impremtes, entre les quals hi ha una rèplica de la premsa de Guttenberg. A més a més, encara s’hi fabrica paper de manera artesanal i s’hi pot elaborar un full manualment.

El Museu Molí Paperer de Capellades està situat a l’antic molí dels segles XVIII i XIX, anomenat 'Molí de la Vila'. Capellades fou durant aquests dos segles un dels més importants centres paperers del país. 

Per gentilesa de la XATIC i el Museu Molí Paperer de Capellades, el guanyador podrà gaudir de dues entrades individuals a l'equipament, que permet descobrir la història del paper des dels seus orígens fins als processos actuals de fabricació.

El Museu Molí Paperer de Capellades pertany a la XATIC, l'associació que uneix l'oferta de turisme industrial de Catalunya. Agrupa 26 municipis amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, reb més d'1 milió de visites anualment, suma més de 5.000 socis al Club XATIC i organitza cada any més de 2.000 activitats.

Escollir el monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll. Enguany, la celebració del nou concurs presenta encara més novetats.

Com funciona el concurs
En aquesta edició entre els dies 28 de febrer i 12 de març tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 20 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #JoProposo i el nom del monument escollit, o a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquestes dues setmanes, els tres monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 17 seran seleccionats per un comitè d’experts.

A partir del dia 14 de març, i fins al dia 21, ja es podrà votar a favor dels monuments seleccionats, i aquells 12 que obtinguin menys suports quedaran eliminats. Després, començaran els quarts de final, les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, cal ser usuari registrat, i accedir al web del monument favorit. Es pot emetre un vot cada hora i, a més, s’entra al sorteig d’un miler de premis!

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació