Anuncia't al Descobrir
Descobrir 230
Número 229 - Març 2017

Vall del Llobregós. Una agradable escapada primaveral al nord de la Segarra

En aquest número

48 hores

Tossa de Mar: una ciutadella a la platja

Descobrim els racons més encisadors del municipi de la Selva, l’únic nucli medieval murallat que es conserva sobre la mar. Malgrat la seva extraordinària bellesa i singularitat, Tossa de Mar conserva el seu esperit tranquil i acollidor, i una personalitat pròpia que no ha quedat diluïda per l’èxit turístic. Just ara, entre el març i l’abril, Tossa de Mar desperta de la seva hibernació i és un plaer gaudir dels carrers de la Vila Vella, dels racons del barri de pescadors de sa Roqueta i de la deliciosa gastronomia marinera. Text: Elena Cuesta | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Ermites del Montsec

Fa mil anys, la serra del Montsec era frontera entre moros i cristians. La conquesta i expansió dels comtats d'Urgell i Pallars van deixar una xarxa de torres de defensa i castells que, juntament amb les moltes ermites romàniques que s'alçaren per consolidar el cristianisme, conformen un llegat arquitectònic molt valuós. Text: Jaume Barrull | Fotografia: Jordi Bas

DOSSIER CENTRAL / VALL DEL LLOBREGÓS

El batec de la terra

Terra, pedra i vida cusen un univers a la vall del Llobregós, el de créixer a pagès. El d’estimar-se el territori i l’ofici. El de voler millorar-lo per oferir-ne les excel·lències. Tradició i costums conviuen amb l’actualitat i impulsen la seva evolució i pervivència. Text: Marta Rodríguez Bosch | Fotografia: Oriol Clavera

DOSSIER CENTRAL / VALL DEL LLOBREGÓS

La intensitat de les pedres de frontera

Amb l’imponent monument megalític del dolmen de Llanera, a Torà, iniciem un recorregut pels diferents períodes històrics que han deixat la seva empremta a la vall del Llobregós. Acompanyeu-nos en aquesta descoberta pels castells, les torres de vigilància i les viles closes. Text: Maria Garganté | Fotografia: Oriol Clavera

DOSSIER CENTRAL / VALL DEL LLOBREGÓS

Una reserva de quietud

La vall del Llobregós és un mosaic de paisatges on es combinen en perfecta harmonia els camps de cereal, els boscos espessos i algunes timonedes. Quin goig passejar a la primavera per aquests racons naturals sorprenents. Us hem triat els millors miradors i les rutes més suggeridores per no perdre-us res! Text: Noemí Vilaseca | Fotografia: Oriol Clavera

DOSSIER CENTRAL / VALL DEL LLOBREGÓS

Entre sembrats

Hostals i fondes on s’aturaven traginers de tot arreu, forns i cansaladeries amb fórmules molt antigues, el darrer molí d’oli de la zona i un obrador artesà de pasta fresca són algunes de les destinacions d’una deliciosa ruta per la vall del Llobregós entre ondulats camps de cereals i boscos amables. Text: Judith Càlix | Fotografia: Oriol Clavera

Reportatge

El Vendrell, vila d'artistes

El seu passat artístic, però també la confiança en la cultura com a motor de futur, han convertit el Vendrell en una de les capitals catalanes que ofereix més riquesa i varietat de propostes vinculades al patrimoni cultural. Text: Antoni Sella | Fotografia: Jordi Play

Rutes

A PEU

L’essència del pla de Bages, des de Santpedor

La séquia medieval de Manresa ens acompanya durant un tram d’aquest recorregut pel pla de Bages que combina esglésies romàniques amb bons miradors. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb bici

Al voltant del cim del Mondúver

Des d’aquest cim de la Safor podem gaudir, en dies de tramuntana, de la presència imponent de tot el conjunt de serralades del sud valencià. I, a més, atresora un patrimoni cultural d’altura. Quan serà parc natural? Text i fotografia: Paco Tortosa

Amb nens

Explorem el bosc encantat i la ruta prehistòrica de Céllecs

Gràcies als dòlmens i altres monuments megalítics, ens podem endinsar en la prehistòria del Parc de la Serralada Litoral, mentre gaudim dels boscos ombrívols i la bonica vista de la plana del Vallès. Text: Aleix Mateu | Fotografia: Ricard Mateu | Il·lustració: Charuca

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix el 50% de descompte:
    12 exemplars de la revista Descobrir + 2 especials Experiències
    per només 35€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació