Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

“Al jaciment d'Empúries trobem el bressol de la nostra cultura"

L’escriptora Maria Carme Roca es decanta per aquest espai empordanès que va encisar els grecs

Maria Carme Roca escull com a monument favorit el jaciment d'Empúries, que va passar a formar part dels monuments finalistes d’aquesta edició del concurs, després de les dues setmanes de propostes populars. Roca confessa que la seva elecció es basa, sobretot, en Empòrion, l'Empúries grega, perquè, “amb els veïns ibers hi trobem el bressol de la nostra cultura”.

L’autora també destaca que el jaciment “és un indret únic, a tocar de mar, que els grecs van triar per instal·lar-s'hi en descobrir una terra meravellosa i esplèndida, l'Empordà”. A més, assegura que “malgrat els segles transcorreguts, encara s'hi copsa la petjada de la gent que va poblar i fer pròspera aquella petita zona de l'occident de la Mediterrània”.

Un carrera prolífica

Maria Carme Roca, historiadora i filòloga, és autora de la novel·la 'Escollida pels déus', amb l'Empúries grega com escenari. Va publicar la seva primera novel·la l’any 1997 i des d’aleshores ha publicat una cinquantena de títols, entre volums de novel·la històrica, literatura infantil i juvenil, llibres de relats, contes i assaigs. La barcelonina, coneguda per les seves novel·les històriques, com 'Barcino', ha publicat recentment 'A punt d’estrena, de Can Jorba a Pertegaz. El somni d’una maniquí', la història de l’Eulàlia Rovira, una maniquí barcelonina cotitzada i de referència, i ‘La noia del club’, en què una noia que aspira a ser nedadora enmig de la Segona República viurà una època de canvis socials i personals.

Hora de votar!
Ja coneixem els 20 monuments finalistes del concurs, entre els quals hi ha la fortalesa d’Arbeca, la catedral de la Seu d’Urgell i la basílica de Santa Maria de Mataró, que van ser els tres més proposats, de tots els que es van recollir al llarg de dues setmanes a través de les xarxes socials i del web del concurs.

Ara, ha arribat l’hora de votar. Des del 14 de març fins al dia 21 del mateix mes es pot votar, cada hora, per qualsevol de les 20 icones patrimonials seleccionades, a través del web del monument favorit. Per fer-ho només cal ser usuari registrat de Descobrir.cat.

El dia 21, els 12 monuments que hagin obtingut menys vots quedaran eliminats, i coneixerem el nom dels 8 finalistes, en directe, al programa 'Estat de Gràcia', de Catalunya Ràdio, a partir de les 18h. Mentrestant, pots seguir les votacions a través del web o a les xarxes, utilitzant l’etiqueta #MonumentCat.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació