Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

“Des de Sant Pere de Rodes es pot veure un dels paisatges més espectaculars del país”

Sílvia Soler, escriptora i periodista, proposa el monestir del cap de Creus, del qual guarda molt bons records

L’escriptora Sílvia Soler té clar que el seu monument favorit és Sant Pere de Rodes, i confessa: “me l'estimo molt, perquè hi anava molt quan era petita”. Soler associa aquest monument, que considera una meravella, “a les històries que m'explicava el meu pare quan el visitàvem”, però no s’oblida de remarcar que “des de Sant Pere de Rodes es pot veure un dels paisatges més espectaculars del país”, posant en valor no només el propi monestir, també el seu magnífic entorn.

De fet, l’imponent monestir benedictí ja va optar a ser el monument favorit en l'edició de 2016 i de 2017, però els seus competidors van superar-lo.

Petons de diumenge
Sílvia Soler és escriptora i periodista, i tot i haver escrit una desena d’obres des dels anys 80, el seu reconeixement va arribar l’any 2008, quan va guanyar el premi Prudenci Bertrana de novel·la amb 'Petons de diumenge'. Posteriorment, l’any 2013, va rebre el Premi Ramon Llull per 'L'estiu que comença’ i acaba de publicar ‘Els vells amics’, una novel·la protagonitzada per cinc joves creatius i inquiets, estudiants de Belles arts, que es coneixen en un viatge a París. Paralel·lament ha col·laborat en diversos mitjans de premsa escrita i ràdio, com el diari Ara o Catalunya Ràdio.

Una setmana per proposar el monument favorit
En aquesta nova edició del monument favorit, entre els dies 5 i 11 d'abril tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 12 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquesta setmana, els dos monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 10 seran seleccionats per un comitè d’experts.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació