Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

“El castell de Cardona no ha estat mai vençut militarment”

El cantant i presentador Ramon Gener destaca la rellevància històrica de l’imponent castell

El presentador del programa ‘Òpera en texans’ no dubta a l’hora de triar el seu monument favorit. Es fixa, primer de tot, en la història del castell de Cardona, per destacar-ne la resistència durant la guerra de Successió: “L'últim baluard que va resistir va ser el castell de Cardona, que no es va rendir fins al 18 de setembre de 1714. La Diada s'hauria de celebrar aquest dia!”. I recorda que “és un castell que mai no ha estat vençut militarment”.

A més, confessa una relació molt especial amb el monument, ja que “la nostra casa familiar, coneguda com Bolsegura de les Guàrdies, es va construir com a guarda del castell”, i explica que data de l'any 950: “És tan vella com la fortalesa, i té probablement la millor vista de Cardona”.

Enamorat de la música
La seva trajectòria musical va començar amb els estudis de piano al Conservatori del Liceu, però anys més tard s’atrevia amb els estudis de cant. És baríton professional i ha col·laborat en diverses òperes i sarsueles, així que el seu amor per la música va molt més enllà de demostrar-nos el seu coneixement davant les càmeres.

Aquesta etapa de divulgador musical la va iniciar el 2009, i des d’aleshores l’hem pogut veure al programa ‘Òpera en texans’, a TV3, i escoltar-lo al programa ‘Versió RAC1’, de RAC1. Però també ens ha deixat col·laboracions per escrit, amb el seu llibre ‘Si Beethoven pogués escoltar-me’, en què la música és un fil conductor per entendre valors com l'amistat, la imaginació o el valor. Un llibre amb tocs autobiogràfics, publicat per Ara Llibres.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació