Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

15 balnearis dels Països Catalans

Les aigües termals al territori català ja eren aprofitades en temps dels romans. Et presentem alguns dels balnearis més importants.

Records de Pau Casals a Molig

Gran Hotel de Molig Gran Hotel de MoligÒscar Marín
El Gran Hotel de Molig (Conflent) es caracteritza per l’elegància i l’estil neoclàssic, envoltat de natura i racons de grans bellesa. Ofereix un ambient ideal per desconnectar i carregar les piles. Un dels aspectes més destacats de l’hotel és, sens dubte, el balneari, uns banys d’aigües sulfuroses que daten del segle XI, però que fins al segle XIX no es van convertir en centre termal. Amb el pas del temps, aquest hotel-balneari s’ha convertit en un dels referents europeus en centres termals i, entre altres anècdotes, acull un piano de Pau Casals, músic que hi va fer diverses estades als anys cinquanta i seixanta i que va inaugurar el carilló del recinte l’any 1959. Una de les instal·lacions més sorprenents són les piscines situades dins d’un hivernacle, entre els arbres.

Gran Hotel de Molig / + 33 (0)4 68 05 00 50

Els romans ja s'hi banyaven, a la Cerdanya

Banys de Sant Tomàs Amfiteatre dels banys de Sant TomàsBanys de Sant Tomàs
Un amfiteatre que acull tres piscines diferents en plena muntanya és el punt fort dels Banys de Sant Tomàs (Alta Cerdanya), situats al municipi de Fontpedrosa. Les aigües que utilitza aquest balneari brollen d’una font a 58 °C, tot i que a les piscines exteriors l’aigua varia entre 34 i 38 °C, depenent de les temperatures i el clima. Els més petits també poden gaudir del balneari a la piscina infantil de l’amfiteatre. A l’interior dels banys hi ha altres piscines, banys turcs (‘hammam’), un espai per relaxar-se i sales de massatge.

Banys de Sant Tomàs
/ +33 04 68 97 03 13

Piscines amb vistes al Puigmal i al Cadí

Banys Dorres Jardí i piscina exterior dels Banys DorresBains romains de Dorres
Els Banys de Dorres (Alta Cerdanya) es caracteritzen per les seves piscines exteriors que proporcionen unes vistes espectaculars al cim del Puigmal i la serra de Cadí. Un aspecte curiós d’una d’aquestes piscines és que antigament havia estat utilitzada com a safareig. A l’hivern, l’aigua que brolla a 39 °C protegeix del fred de l’alta muntanya i proporciona una sensació d’escalfor que contrasta amb la temperatura real. A més, els banys també tenen unes banyeres individuals impressionants esculpides en un bloc de granit. Les aigües de Dorres ajuden a esvair els dolors musculars provocats per l’esport i ajuden a relaxar el cos i la musculatura.

Banys de Dorres / +33 (0)4 68 04 66 87

El centre termal més alt d'Europa

Banhs Tredòs Façana i voltant dels Banhs de Tredòs durant l'hivernBanhs Tredòs
Podríem dir que als Banhs de Tredòs (Vall d'Aran) es pot tocar el cel, ja que és el centre termal més alt d’Europa: està situat a 2.700 metres d’altitud! Aquest petit i acollidor hotel de tres estrelles i només vuit habitacions es troba al bell mig de la Val d'Aran, envoltat només de paisatges verds (blancs a l'hivern). L'aigua sulfurada a 33 °C que hi arriba neix al circ de Colomers, un dels massissos de muntanyes més espectaculars del Parc Ncional d’Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici.

Els romans ja eren coneixedors d’aquestes aigües renovadores, però les instal·lacions actuals daten de 1995, any de l’última renovació després de mig segle d’abandonament. Els Banhs de Tredòs disposen de banyeres d’hidromassatge, dutxes de pressió, sala de massatges, un spa exterior i 'dutxes vichy', que consisteixen en l’aplicació de diverses aigües simultàniament per tot el cos i amb finalitats diferents.

Banhs de Tredòs
 / 973 25 30 03

Entre boscos i fonts a la vall de Boí

Caldes de Boí Vistes aèries del balneari Caldes de BoíBalneari Caldes de Boí
El balneari de Caldes de Boí (Alta Ribagorça), una de les estacions termals més impressionants d’Europa, es troba al cor de la vall de Boí, a 1.500 metres d'altitud. L'envolten el riu Noguera de Tor, estanys, salts d'aigua i paisatges impressionants. La seva gran varietat d'aigües mineromedicinals a diverses temperatures (van dels 4 als 56 °C) és possible gràcies a les 37 deus que abasteixen el balneari. Els banys, que ocupen 24 hectàrees, existeixen des de 1657 i les seves aigües van ser declarades el 1887 el conjunt hídric més ric de la Península.

Caldes de Boí / 973 69 62 10

Aigües termals a la vora del Segre

Instal·lacions del Balneari Sant Vicenç Instal·lacions del Balneari Sant VicençBalneari Hotel Sant Vicenç
El balneari situat al municipi de Banys de Sant Vicenç (Alt Urgell) és un dels més antics del territori català, ja que s'han trobat documents que ja en parlen l'any 965. El de Sant Vicenç és un balneari envoltat de boscos i prats a la vora del riu Segre, ha estat des del segle XVIII sota el comandament de la família Pals, qui l’ha convertit en un centre termal acollidor, modern i atractiu. Les aigües emergeixen a 40 °C i són bones per a la pell i per a malalties com el reumatisme.

Banys de Sant Vicenç
 / 973 38 40 10

Elegància i tradició a Caldes de Malavella

Balneari Vichy Catalán Façana del Balneari Vichy CatalánWikimedia Commons
El Balneari Vichy Catalán està situat en un dels nuclis d’aigües termals més importants de Catalunya, Caldes de Malavella (Selva). El centre termal, que es caracteritza per la combinació de modernitat i tradició, s’ha convertit en un dels més destacats del territori català. Es té constància que ja era obert l’any 1603, però és a mitjan segle XIX quan va adquirir especial rellevància. Les aigües que ofereixen són termals i brollen a 60 °C, tot i que són rebaixades a 40 °C per tal de poder utilitzar-les en la hidroteràpia. En aquest balneari l’aigua no és l’únic element que destaca: també cal fixar-se en l’arquitectura modernista de l’exterior i l’interior de l’edifici. Hi destaquen els vitralls i els detalls decoratius de ceràmica i ferro forjat tan característics del Modernisme.

Balneari Vichy Catalán
 / 972 47 00 00

Aigües que calmen el dolor a la Selva

Termes Orion Façana de les Termes OrionTermes Orion
Les Termes Orion estan ubicades a Santa Coloma de Farners, capital de la comarca de la Selva, també coneguda com la comarca de l’aigua. Les primeres referències que se'n tenen daten del segle XIX, quan van ser utilitzades per curar soldats durant la guerra del Francès. Envoltat de natura, l’edifici que acull el balneari és d’estil neoclàssic i l’ambient és familiar i acollidor. Les aigües de les termes brollen a unes temperatures que van dels 39 als 45 °C. Les més característiques són les aigües de sílice, que tenen un efecte analgèsic i ajuden a eliminar toxines.

Termes Orion / 972 84 04 66

Luxe per dins i per fora

Balneari de Font Vella Façana del Balneari de Font VellaBalneari de Font Vella
Situat a Sant Hilari Sacalm, el balneari de Font Vella destaca per les seves instal·lacions de luxe i l’entorn natural que l’envolta. Aquest centre termal aprofita l’aigua mineral Font Vella per tal de gaudir de les seves propietats. Es tracta d’unes aigües bicarbonatades d’origen subterrani baixes en sodi amb les quals es vol aconseguir una regeneració global i el benestar personal. Algunes de les instal·lacions del balneari són la piscina calenta a 36 °C, el bany polar a 12 °C, el bany turc i la sauna finlandesa.

Balneari Font Vella / 972 86 93 27

Refugi d'escriptors i artistes

Balneari Prats Piscina exterior del Balneari PratsBalneari Prats
A Caldes de Malavella (Selva), població amb una gran tradició termal, es troba el Balneari Prats. A tan sols uns metres del recinte també hi ha unes antigues termes romanes. Aquest centre va néixer l’any 1890 sota la direcció de la família Prats, que van aprofitar les propietats de les aigües que brollen de la Font de la Mina. La temperatura de l’aigua del balneari varia entre els 50 i els 60 °C, i les seves característiques la converteixen en remei per a trastorns nutritius com l’obesitat o la diabetis. A més, aquest centre termal comptava amb una clienta destacada, ja que l’escriptora Montserrat Roig era una usuària habitual de les instal·lacions.

Balneari Prats / 972 47 00 51

Termes imprescindibles al Vallès

Balneari Broquetas Façana del Balneari BroquetasWikimedia Commons
El Balneari Broquetas permet traslladar-se fins a l’època de màxima esplendor de l’imperi Romà, ja que un dels seus màxims atractius és el vaporari del segle II, el que seria avui dia una sauna, encara en funcionament. Aquest centre termal de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) data de 1792 i es caracteritza pel seu estil modernista. Les aigües que es troben al balneari brollen a 74 °C i també són utilitzades per al tractament de diverses malalties com patologies respiratòries o del sistema nerviós.

Però aquest no és l’únic balneari conegut de Caldes. Les Termes Victòria, de característiques similars al Balneari Broquetas, també és un centre de gran importància en aquesta població, que és reconeguda com una de les estacions termals més destacades de Catalunya.

Balneari Broquetas / 93 865 01 00
Termes Victòria / 93 865 01 50

Relax en un edifici modernista

Termes la Garriga Jardí interior de les Termes La GarrigaTermes La Garriga
A un edifici modernista de l’any 1874, al carrer dels Banys de la Garriga, s’ubiquen les termes que porten el mateix nom que aquesta localitat del Vallès Oriental. El centre utilitza les aigües mineromedicinals pròpies d’aquesta zona, que brollen a 60 °C. Els serveis que ofereixen les termes estan especialitzats en dolors articulars, estrès, alteracions metabòliques i la cura de la pell. El balneari compta amb un circuit format, entre d’altres, per dutxes a pressió, frigidari, (banys freds), caldari (banys calents) i tractaments de fang.

Banys de la Garriga / 93 871 70 86

Aigües terapèutiques a la Conca

Balneari de Vallfogona de Riucorb Façana del Balneari de Vallfogona de RiucorbWikimedia Commons
L’any 1850 van ser descoberts els brolladors que avui dia donen servei al Balneari Vallfogona de Riucorb (Conca de Barberà) i que van ser batejats com a Font Gran i Font Petita. No va ser fins al 1901 que el centre termal va obrir les portes a la localitat que li dóna nom, molt a prop de Tàrrega, en un entorn rural. Les seves aigües brollen a 14 °C, però són escalfades fins als 37 °C per tal d’aplicar-les a tractaments com dutxes de pressió o banys de bombolles. A més, han estat aprovades com a aigües amb finalitats terapèutiques adequades per a afeccions de pell i diverses malalties respiratòries i dels ossos.

Vallfogona de Riucorb
 / 977 88 00 25

L'únic balneari de la Costa Daurada

Balneari de Montbrió Façana del Balneari MontbrióBalneari de Montbrió
L’estació termal de les Termes Montbrió és l'única que es pot trobar a la Costa Daurada. Es van fer populars amb el rodatge de la sèrie de TV3 'Dones d’aigua' i estan integrades al nucli urbà de Montbrió del Camp, al Baix Camp, amb un agradable jardí botànic a les seves instal·lacions. El centre fa servir les aigües del subsòl, que surten entre els 41 i 81 °C, per omplir les seves piscines. Les termes també tenen uns banys turcs, una modalitat de banys de vapor per netejar el cos i relaxar-se.

Termes Montbrió
 / 977 81 40 00

Termalisme al País Valencià

Piscina del balneari de Montanejos
El Balneari de Montanejos, com diu el seu nom, està situat al municipi de Montanejos, una vila termal situada a la comarca de l’Alt Millars (País Valencià). Aquest centre termal utilitza les aigües que surten de la deu anomenada Font de Banys per tal d’oferir tractaments terapèutics, en especial els centrats en malalties respiratòries i reumatològiques, que aborda tot aprofitant les propietats físiques de l’aigua com la calor. Entre les seves instal·lacions destaquen les piscines termals, els banys calents i freds i el vaporari o sauna.

Balneari de Montanejos / 96 413 12 75
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació