Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 rutes per fer amb nens a Catalunya

Un grapat d'itineraris tranquils per descobrir amb la mainada i fotografiar paisatges i racons espectaculars.

A l'ombra del torrent de Vall-lloparda

Plantació de plataners Plataners a la vora del torrent de Vall-llopardaJordi Avellaneda
La primera ruta que us proposem ens descobreix un espai natural amagat a l'interior del Maresme, la roureda de Tordera, una zona humida dominada pels roures pènol i africà, alguns de gran alçada. Aquest paratge és el punt de partida d'un itinerari de 9 km que també transcorre entre plantacions de pinàcies i plataners i que permet albirar un altre paratge torderenc, el pla d'Anyells. La passejada, que té una durada de dues hores i escaig, té una sorpresa final, la finca de Can Peira, on es poden veure rucs pasturant en llibertat i la casa senyorial modernista homònima.

Llegiu la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.

Les aigües tranquil·les de la riera de Navel

La riera de Navel La riera de NavelJordi Avellaneda
Aquesta és una ruta de gairebé 9 km que transcorre vora l’aigua i que, tot i ser força rocosa en alguns trams, és accessible sense perill. Es tracta d'un recorregut molt agradable que permet contemplar les curioses formes que amb el temps ha esculpit a les roques la riera de Navel, un afluent del Cardener que creua el Berguedà i el Bages. L'itinerari descobreix un petit pantà on es recullen les aigües per a les temporades de sequera, el Molí de Vilajussana, el salt del Llop, una cascada petita però espectacular, i Sant Esteve del Pujol de Planès, una església romànica del segle XII.

Llegiu la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.

Calella verda

Platja de la Roca Grossa Platja de la Roca GrossaFerran Avellaneda
Aquesta ens descobreix l'espigó natural de les Roques del municipi de Calella. Aquest itinerari tranquil i de menys de 5 km ens porta a tres llocs emblemàtics de la població: la platja de la roca Grossa, una llengua de sorra que desapareix en èpoques de mar alta; les Torretes, dues torres del segle XIX que eren usades per a comunicació òptica civil i militar, i, finalment, el far, que conté un museu que es pot visitar.

Podeu llegir la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons' de Jordi Avellaneda.

Al castell d'Olivella pel Garraf més verge

Vila d'Olivella Vila d'Olivella des del coll del TriadorJordi Avellaneda
La fortificació d'Olivella, un municipi petit i bonic del Garraf, és l'objectiu d'una ruta de només 6 km que permet contemplar construccions de pedra seca -una tècnica que utilitzava la pedra sense cap material d'unió- i paisatges de postal. Un dels punts més sorprenents és el Safareig i la font del Rector, on l'entorn canvia sobtadament: el terreny esglaonat per al conreu, les oliveres o les ruïnes d'una rectoria entreveuen senyals de presència humana.

Llegiu la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.

Del Corredor al dolmen de Ca l'Arenes

Dolmen de Ca l'Arenes Dolmen de Ca l'ArenesJordi Avellaneda
La prehistòria és la protagonista d'una ruta que s'endinsa en una part del Parc del Montnegre i el Corredor. Comença i acaba al santuari del Corredor i s'atura al dolmen de Ca l'Arenes, un sepulcre megalític al qual se li atribueixen uns 5.000 anys d'antiguitat. L'itinerari també ens descobreix la masia homònima i el torrent del Sot del Fangar, amb plataners alts i abundant vegetació de ribera.

Llegeix la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.

La Via del Nicolau

Pont Penjant Pont penjant de la Via del Nicolau al tram de BagàJordi Avellaneda
Aquesta ruta és tota una aventura per als més petits de la casa, podran fer un dels trams de la Via del Nicolau, l'antiga via ferroviària que es va construir el 1914 per portar la fusta entre els municipis de Gisclareny i Guardiola de Berguedà. Comença i acaba a Bagà, i entre els seus atractius hi ha els tres túnels que cal travessar, un d'ells pràcticament a les fosques; dos ponts de fusta penjants, un d'ells de 35 metres; un mirador a la vall del Bastareny, o l'ermita de Sant Joan de l’Avellanet, que es troba en una agradable àrea d'esbarjo.

Llegeix la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'. 

El castell de Sant Iscle i els pantans d'en Llobet

Pantà de Can Llobet Pantà del mig de Can LlobetJordi Avellaneda
La setena proposta és una ruta circular de tan sols 6,1 km que travessa un espès alzinar clapejat de pins, tres pantans i el castell de Sant Iscle, un important baluard defensiu del segle XII. Tret de la torre de l'homenatge, l'element més destacat que roman dret, la resta de runes són fàcilment accessibles i els nens hi poden entrar tot imaginant-se com van ser les cambres del petit castell. L’última sorpresa de la passejada són els camps de conreu a prop de la Torre d’en Llobet, on es pot donar menjar als xais i les cabres.

Llegiu la ruta completa al blog 'Rutes per viles i camins'. 

La riera de la Gavarresa i el pantà d’Olost

Pescar a l'embassament d'Olost Preparant-se per pescar a l'embassament d'OlostJordi Avellaneda
L’objectiu d’aquesta ruta circular és baixar cap a la vall de la Gavarresa, al cor del Lluçanès, que ja es pot observar des del punt de sortida i mirador natural que és Santa Creu de Jutglar. Després de caminar els primers quilòmetres es troba l’embassament d’Olost, un dels principals atractius de l’excursió. D'altres són la granja del Reixagó, on es pot fer una parada per veure els animals; el bosc del Boixeter, amb la petita bassa homònima, o la quantitat d'aus que hi ha a tot l'entorn de l'embassament. 

Llegeix la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.

Puig Castellar i les ermites des de Sant Jeroni de la Murtra

Mirador de Puig Castellar a Santa Coloma de Gramenet Mirador de Puig Castellar a Santa Coloma de GramenetJordi Avellaneda
La seva proximitat a diversos nuclis urbans importants converteix el Parc de la Serralada de Marina en un miracle de tranquil·litat i silenci. Aquesta excursió el recorre entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona. La ruta inclou sorpreses com el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, el poblat ibèric de Puig Castellar o les ermites de Sant Climent o Sant Onofre.

Llegeix la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.

Cingleres i gorgs a Vacarisses

Cingle Gros Cingle Gros de VacarissesJordi Avellaneda
És la ruta més llarga de les proposades. És una excursió que parteix de Vacarisses (Vallès Occidental) i que es caracteritza pels paratges d'argila que es troben al llarg del camí. L'itinerari inclou la pujada als cingles Gros i Petit, la carena i el torrent del Roure Monjo, el pla del Ginebrer o el mas de les Vendranes, on es respira pau i silenci.

Llegiu la ruta completa al blog 'Rutes per viles i racons'.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació