Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Cartoixa d'Escaladei

Escaladei (Priorat)
Cartoixa d'Escaladei

La cartoixa d'Escaladei

Situada en una vall al peu de la serra de Montsant, la cartoixa d’Escaladei va ser fundada l'any 1194 amb el propòsit de fixar un poblament en terres acabades de conquerir.

Va ser la primera cartoixa de la península Ibèrica. En aquest espai tranquil, els monjos cartoixans van seguir un model de vida marcat pel silenci i l'oració, combinant la solitud eremítica amb l'empara de la vida comunitària.

El prestigi i la influència de què gaudia, juntament amb les rendes obtingudes del seu ampli patrimoni, van fer que Escaladei visqués un període d'esplendor entre els segles XVI i XVII. I les darreres obres de restauració han tret a la llum part d'aquesta esplendor, que es pot contemplar en el nou espai visitable corresponent a l'àrea de vida comunitària i que inclou l'església i el claustre major.

El que no et pots perdre

 • La cartoixa té molts racons de visita imprescindible. Un d'ells és el pati del segle XVI, construït a la última etapa del Renaixement. Al seu entorn es distribuïen diferents estances destinades a oficines. També hi ha l'església de Santa Maria, del segle XIII, l’únic element de la cartoixa primitiva que conserva l’estructura inicial. També hi ha el refetor, el sagrari, el claustre reial...
Informació pràctica
 • Cartoixa d'Escaladei
 • Camí de la Cartoixa, s/n
 • 977 82 70 06
 • S'hi organitzen visites guiades els caps de setmana i els dies festius. Consulta'n els horaris al web, perquè són diferents en funció de la temporada
 • Entrada: 3,5€ (sense visita guiada); 6,5 € (amb visita guiada)
Com arribar-hi 
 • Amb cotxe: arribem al nucli de la Conreria d'Escaladei per la TV-7021 des de la Morera de Montsant o per la T-702 des de Poboleda o la Vilella Alta. Un cop a la Conreria d'Escaladei, prenem la Rambla de la Cartoixa, que ens hi porta.
On menjar
 • El Rebost de la Cartoixa. Especialitzat en carns de caça i calçotades. Està ubicat a la Conreria d'Escaladei, el nucli que queda a tocar de la cartoixa.
 • L'únic. Bar i restaurant de la Morera de Montsant, especialitzat en plats tradicionals del Priorat. El pa dels entrepans l'elaboren ells mateixos.
 • El Cairat. Hi fan cuina de mercat imaginativa amb productes de proximitat i ecològics. Una bona descoberta de Falset.
On dormir
 • Mas Ardèvol. Situat a Falset, permet gudir de la natura, les vistes, i un ambient familiar excepcional. 
 • Molí de Pont. Situat a Cornudella de Montsant, antigament era un molí de farina.
 • Cal Cabré. És un 'bed & breakfast' encisador, ubicat en un edifici del segle XV, al Pradell de la Teixeta. 
Més idees per esprémer la visita
 • Escapada a la cartoixa d'Escaladei i els nuclis del voltant. Encara avui, la cartoixa i el seu entorn és un reducte de pau, l'ingredient que va seduir els monjos que s'hi van instal·lar al segle XII.
 • Ruta a peu pels orígens del Priorat. En una passejada molt agradable pels voltants de Poboleda, anem trobant restes de construccions que parlen de com els monjos cartoixans manufacturaven el cànem i com es construïen els ponts per evitar les pujades d’aigua dels rius. 
 • Escapada de cap de setmana a Falset. A la capital del Priorat no solament presumeixen de vi, també tenen un vermut d’ingredients secrets, uns dolços en forma de castell i botifarres de be.
 • Ruta a peu a Siurana, el mirador del Priorat. Siurana, que es troba al municipi de Cornudella de Montsant, és un poble embellit per la inaccessibilitat: situa els visitants al límit de l’abisme, al capdamunt d’unes roques verticals que són un mirador excel·lent de la comarca.
 • Ruta amb nens per les barraques de vinya del Masroig. Una ruta senyalitzada que segueix l’antic camí ral de Falset permet veure algunes de les barraques que els pagesos usaven per protegir-se del fred i la calor. I podrem també ficar-nos-hi a dins!
 • Ruta amb bici pel congost de Fraguerau. Entre les serres de Montsant i la Llena trobem l’anomenada ‘vall del Silenci’, travessada per les aigües del riu Montsant. La ruta pedala per aquesta terra de balmes, cavitats i cingleres.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació