Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Castell de Cardona

Cardona (Bages)
Castell de Cardona

El castell de Cardona - © Domènec Nogués

Gràcies a l’explotació de la sal, els senyors de Cardona es van convertir en una de les nissagues més influents en la política de la corona catalanoaragonesa. I gràcies al seu poder i les seves riqueses, ens ha arribat fins avui una fortificació monumental, tant per les joies arquitectòniques que s’hi troben com pels fets històrics que s’hi han viscut. La gran torre del castell permetia dominar amb vista panoràmica la vall del Cardener i el salí.

El castell va ser molt important durant la Guerra de Successió, la vila i la seva fortificació estaven situades en un lloc estratègic per evitar l'avançament de les tropes borbòniques. El castell va caure una setmana després que la resta de Catalunya. 

Una visita a Cardona no pot acabar sense visitar el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Durant anys, va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món. Actualment s'ha convertit en un gran espai cultural que difon la importància del jaciment.

El que no et pots perdre
 • L'Aplec de Cardona se elebra cada any pels volts del 18 de setembre, per conmemorar l'última batalla de la Guerra dels Segadors. S'hi fan diverses activitats, però la més important és la recreació històrica al Pati Ducal del castell i la baixada de torxes fins la plaça del Mercat.

Informació pràctica
 • Oficina de Turisme de Cardona
 • Av. del Rastrillo, s/n
 • 93 869 27 98
 • S'organitzen visites guiades al castell els dissabtes i els diumenges a les 11 h en castellà i a les 13 h i les 16.30 h en català.
 • El preu és de 6€ i per als jubilats i de 4€ per als infants de 7 a 16 anys.

Com arribar-hi
 • Amb autobús: La companyia Alsa uneix Barcelona amb Cardona.
 • Amb cotxe: Des de Barcelona i Terrassa, hi arribem per l'autopista C-58, l'N-II i la C-55. Des de Lleida i Girona, arribem a Manresa per la C-25 (Eix Transversal) i arribem a Cardona per la C-55. Des de Tarragona, prenem l'autopista AP-7 fins a Martorell, on enllacem amb l'N-II fins a Manresa i, d'aquí, agafem la C-55 fins a Cardona.

On menjar
 • Les Monges. Cuina creativa d'autor amb base tradicional i productes de proximitat. 
 • La Volta del Rector. Restaurant de cuina catalana tradicional, ubicat en un magnífic edifici medieval. 

On dormir
 • Cal Cabreta. És una casa del segle XVIII situada al mig del bosc, està totalment aïllada. És ideal per gaudir de la natura.
 • La Torre Blanca. Situada a les afores de Cardona, és una casa rehabilitada, envoltada de camps i amb vistes als Pirineus.
 • La Torre d'en Bofill. Podràs relaxar-te i gaudir de la natura tot descobrint la feina de pagès i tenint cura dels animals de la casa.

Més idees per esprémer la visita

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació