Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Castell de Montsoriu

Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu (Selva)
Castell de Montsoriu

El castell de Montsoriu - Ricard Vaque / Paisatges Verticals

És un dels palaus gòtics més ben conservats del Principat i, sens dubte, és un dels recintes medievals més importants i imponents. Un dels seus encants és que senyoreja un turó de 600 m, al peu del Montseny i a tocar de les Guilleries, enmig d'una natura desbordant. Des d’aquesta talaia es domina la vall de la Tordera, el Maresme i el litoral de la Costa Brava.

El castell de Montsoriu va ser una gran fortificació militar i també un gran palau gòtic, on van viure els vescomtes de Cabrera des de mitjan segle XIV, quan s’hi van fer unes grans reformes. La nissaga va traslladar la seva residència a Blanes durant el primer quart del segle XV, i des d'aleshores el castell passà a tenir només funcions defensives.

La fortificació es troba en un enclavament realment privilegiat, al Parc Natural del Montseny, i només s'hi pot arribar a peu. Des d'Arbúcies hi ha unes 2 hores i mitja a peu i des de Breda s'hi arriba en 1 hora i mitja. L'opció més fàcil i accessible és anar amb cotxe fins a l’aparcament del coll de Castellar, i pujar-hi a peu en 30 o 40 minuts per una pista forestal.

El que no et pots perdre
 • Arbúcies va viure l’any 1714 la batalla més gran que ha vist mai la seva vall. Vilatans locals juntament amb els veïns de Sant Hilari Sacalm, Espinelves i Viladrau van guanyar una gran lluita contra els soldats borbònics. Per recordar aquesta fita, ja fa quatre anys que el municipi organitza les jornades de recreació històrica del Combat d'Arbúcies, enguany els dies 1 i 2 d’abril.

Informació Pràctica
 • Castell de Montsoriu
 • Ctra. de Fogueres, s/n. Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu
 • 972 01 19 60
 • S’hi organitzen visites guiades a partir de les 10 h i fins a les 17 h (a partir de maig, fins a les 19 h).
 • Visita lliure: 6 €; visita guiada: 7,50 €. Els menors de 13 anys i els socis del Club Super3 tenen l’entrada gratuïta. Hi ha descomptes per a estudiants, docents i jubilats.

Com arribar-hi
 • Amb cotxe i a peu: des de la carretera GI-552 en direcció a Breda i Arbúcies, prenem la carretera que porta a la urbanització de Fogueres de Montsoriu. Al coll de Castellar hi ha l'aparcament on cal deixar el vehicle. A partir d'aquí, cal continuar a peu. Són entre 30 i 45 minuts de pujada.

On menjar

 • Hostal Nou. L'especialitat d'aquest restaurant d'Arbúcies és la cuina catalana. Hi ofereixen també un menú especial medieval. 
 • Masferrer. Restaurant de cuina catalana tradicional, ubicat a la plaça de Catalunya de Sant Feliu de Buixalleu (972 87 00 28).
 • Les Magnòlies. Situat en una torre noucentista d'Arbúcies elegantment restaurada, ofereix cuina d'arrels catalanes amb tocs creatius.

On dormir

 • Cortals de Tarrés. Situada entre Arbúcies i Sant Hilari, permet accedir a moltes rutes a peu de la zona. 
 • Mas Riudecós. Envoltada de les Guilleries i el Montseny, està totalment rehabilitada. 

Més idees per esprémer la visita
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació