Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Desconnecta de tot a l'hotel Sausa!

Guanya dues nits d’allotjament en aquest establiment del Pla de l’Estany

Des de fa més de 50 anys, l'hotel restaurant Sausa ofereix un ambient acollidor i familiar als seus hostes. Amb unes habitacions lluminoses i càlides, aquest allotjament de Terradelles, al Pla de l'Estany, està envoltat per uns jardins magnífics.

És ideal per anar-hi en família: ofereix una gran piscina exterior, pista poliesportiva, zona lúdica infantil i préstec gratuït de bicicletes per descobrir els paisatges rurals de l’entorn. A més a més, al seu restaurant hi fan cuina tradicional catalana, adaptable a persones amb intoleràncies o necessitats específiques.

Regentat des de fa quatre generacions per la família Serret-Massó, l'hotel restaurant Sausa està molt ben ubicat: a menys de 20 minuts de Banyoles, Girona, Figueres i la Costa Brava. Això, permet descobrir amb tranquil·litat els pasiatges gironins més emblemàtics.

El premi que ofereix l'hotel Sausa és per a 2 persones i inclou dues nits d'allotjament en habitació doble i els esmorzars. Es pot gaudir fins al 31 de desembre del 2017, però queden exclosos Setmana Santa i els mesos de juliol i agost. El premi queda subjecte a la disponibilitat de places de l’hotel.

El concurs més ‘monumental’
Entre el 28 de febrer i el 9 de maig, les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS organitzen el concurs del monument favorit de Catalunya 2017, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. En aquesta segona edició la gran novetat és la crida popular.

Entre el 28 de febrer i el 12 de març, tothom que ho vulgui pot proposar el monument que voldria que participés en el concurs d’enguany. A través de les xarxes social, mitjançant l’etiqueta #JoProposo i indicant el nom del monument, o a través del formulari del web del monument favorit.

De totes les propostes, només 20 monuments podran passar a la fase classificatòria. Els tres monuments més proposats hi accediran automàticament, i els 17 restants seran escollits per una comissió d’experts, que en valoraran la rellevància històrica i artística.

Les fases del concurs
Del 14 al 21 de març es podrà votar per qualsevol dels 20 monuments seleccionats, però els 12 que tinguin menys suports quedaran eliminats. Entre el 21 de març i el 18 d’abril se celebraran els quarts de final en què el primer classificat es batrà en duel amb el vuité, el segon amb el setè i així successivament.

Després, el quatre monuments guanyadors passaran a les semifinals, que es disputaran entre el 18 d’abril i 2 de maig. I, finalment, els dos vencedors participaran en la gran final que s’allargarà fins al 9 de maig.

A partir del 14 de març, pots fer un vot cada hora, després de registrar-te com a usuari del web de DESCOBRIR. En fer-ho, entraràs al sorteig de més de cent premis setmanals!

El seguiment
Al mateix web del monument favorit es pot seguir l’evolució del concurs, però també trobaràs l’última hora de les votacions a Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. I cada dimarts, a Catalunya Ràdio, al programa 'Estat de Gràcia', farem un seguiment del concurs amb més informació sobre els propis monuments i escoltant les reaccions de tots els participants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació