Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Montsoriu se situa en primera posició i Sant Pere de Rodes i Escaladei lluiten per la vuitena

El concurs registra gairebé 85.000 vots

El marcador s'ha capgirat durant el cap de setmana i el castell de Montsoriu ha escalat fins a la primera posició, per davant de Sant Climent de Taüll i les muralles de Montblanc, que havien dominat el concurs des del primer dia. De fet, el monument de Montblanc ha caigut fins a la quarta posició, i la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca se situa en la tercera.

La remuntada més espectacular, però, és la de la basílica de Santa Maria de Mataró, que s'ha situat en cinquena posició, després d'haver estat des de l'inici d'aquesta fase en posicions eliminatòries. Al vuitè lloc, hi trobem ara Sant Pere de Rodes, seguit per la cartoixa d'Escaladei, que es troba a menys de 100 vots de distància. La lluita és aferrissada per mantenir la vuitena posició, l'última que garanteix l'accés als quarts de final. I quedem menys de 24 hores perquè acabin les votacions d'aquesta fase!

Entre els monuments que es troben per sota de la vuitena posició i que, per tant, podrien quedar eliminats, hi ha també la cartoixa d'Escaladei o el Recinte Modernista de Sant Pau, així com Santes Creus, la Seu d'Ègara o la Colònia Güell. També podria caure eliminada la catedral de la Seu d'Urgell, que va ser un dels monuments més proposats durant les dues setmanes de crida popular, i va accedir a aquesta fase automàticament.

Cap als quarts de final
Demà, dia 21 de març a les 12 h, acabarà la fase classificatòria del concurs del monument favorit, i els 12 monuments amb menys vots quedaran eliminats. Només els vuit primers passaran a la següent fase, els quarts de final.

Encara hi ha temps, però, per votar per qualsevol dels 20 monuments classificats. Per fer-ho, només cal que siguis usuari registrat de Descobrir.cat i accedir al web del concurs monument favorit, que compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Es pot fer un vot cada hora, i cada vegada es poden votar tres monuments. A més a més, en votar, s'entra al sorteig d'un munt de premis!

El mateix dia 21, a partir de les 18 h, sabrem quins són els vuit monuments que passen als quarts de final. Serà en directe i en exclusiva, al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. Mentrestant, pots seguir el concurs a través de la pàgina de Resultats del web del concurs, o a través de Twitter, amb l'etiqueta #MonumentCat.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació