Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Monestir de Santa Maria de Ripoll

Ripoll (Ripollès)
Portalada del monestir de Ripoll

La portalada del monestir de Ripoll

Va ser fundat per Guifré el Pelós l’any 879 i és un dels monuments de més transcendència del país, per la seva història i pel seu interès artístic. El monestir de Ripoll conserva la seva gran portalada romànica, que data del segle XII, també coneguda com la Biblia en Pedra. El seu claustre és de doble planta i es va construir en diverses etapes, per això té estils del segle XII i del segle XIX, quan se’n va fer una reconstrució.

El que no et pots perdre
 • El Mercadal del Comte Guifré de Ripoll està inspirat en els mercats medievals d'arreu de Catalunya. Se celebra des del 1997 i omple de de vestits medievals, actuacions i activitats per a tota la família els carrers del municipi. 

Informació pràctica
 • Oficina de Turisme de Ripoll
 • Pl. de l'Abat Oliba, s/n (Ripoll)
 • 972 70 23 51
 • Es pot visitar fins al 30 de març de dilluns a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 18 h, i diumenges i festius, de 10 a 14 h. A partir de l'1 d'abril canvien els horaris: de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Els diumenges i festius es podrà visitar de 10 a 14 h, com a l'hivern.

Com arribar-hi
 • Amb cotxe: des de Barcelona, per la C-17; des de Girona, per Banyoles-Besalú-Olot (pel túnel de Collabós); des de Lleida, per l'Eix Tranversal fins a Vic (C-25) i a Ripoll (C-17); des de Puigcerdà i Andorra per la N-152.
 • Amb tren: la línia Barcelona-Ripoll-Puigcerdà ofereix trens diaris regionals.
 • Amb autobús: la companyia Teisa surt des de Barcelona, Girona i Olot.

On menjar
 • La perla. Restaurant situat al centre de Ripoll i especialitzat en cuina casolana.

On dormir

 • Mas el Mir. Situat a prop de Ripoll, està envoltat de boscos i prats. Està totalment restaurat. 
 • Serrat de la Teia. El mas es troba al municipi de Sant Joan de les Abadeses, un lloc tranquil on gaudir de la natura. 
 • El Reixac. Construïda al segle XIV, havia estat una casa de pagès. Actualment està rehabilitada conservant la seva essència.
 • La Trobada. Hotel familiar, amb habitacions que tenen vista al monestir. El tracte és proper i exquisit, i hi menjareu de meravella a base de carns i embotits del Ripollès.

Idees per acabar d'esprémer la visita

 • Ripoll, més enllà del monestir. Considerada el bressol de Catalunya, la capital de la comarca té en el monestir romànic i la seva extraordinària portalada l’element patrimonial de més valor. Però la vila amaga altres tresors de la mateixa època i de segles posteriors, en especial de modernistes.
 • La ruta del ferro i el carbó del Ripollès. Acompanyats per les aigües del Ter i la serra Cavallera, el recorregut d’un antic ferrocarril que unia Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Toralles ens retorna el record de l’antiga tradició minera que hi havia en aquesta comarca.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació