Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Muralles de Montblanc

Montblanc (Conca de Barberà)
Muralles de Montblanc

Les muralles de la vila de Montblanc - Maria Rosa Vila

Montblanc és un dels conjunts medievals més bells del Principat. I les seves muralles són realment imponents. Per ordre de Pere III el Cerimoniós, la vila es va fortificar al segle XIV: es va construir un cercle d'un perímetre de 1.500 metres de muralla, amb una trentena de torres, i estava envoltat per un fossar. La recuperació de les muralles va començar l'any 1971 i avui es pot visitar la part exterior del recinte, el baluard de Santa Anna, la muralla de Sant Jordi i la muralla de Sant Francesc.

Un altre element emblemàtic de Montblanc és el pont Vell, del segle XIII, que era part de l’antic camí reial. I és de visita imprescindible l'església de Santa Maria la Major. Situada a la part més alta del núcli antic, llueix orgullosa els seus elements gòtics i barrocs. El passeig per l'interior del recinte murallat ha de passar també per la plaça Major, on hi ha les marques de les antigues mesures oficials de la vila, que daten del segle XVIII, sota els porxos de Can Malet.

El que no et pots perdre

 • El magnífic entorn històric de Montblanc acull cada any a l'abril la Setmana Medieval, on es pot gaudir de tallers, parades i representacions ambientades en aquesta època. El moment àlgid de la setmana és el dia que actors i actrius locals representen la 'Llegenda de Sant Jordi' amb la muralla al fons, el decorat més autèntic que hi podria haver!

Informació pràctica
 • Oficina de Turisme de Montblanc
 • Antiga església de Sant Francesc, s/n
 • 977 86 17 33
 • S’organitzen visites guiades a la muralla els caps de setmana i festius, a les 12.30 h.
 • Majors de 14 anys: 4 €; entre 7 i 14 anys: 2 €; menors de 7 anys: gratuït.

Com arribar-hi
 • Amb tren: paren a Montblanc les línies R13 i R14 entre Barcelona i Lleida
 • Amb autobús: les companyies Hispano Igualadina, Monbus i Empresa Plana comuniquen Montblanc amb Barcelona i Tarragona.
 • Amb cotxe: podem arribar a Montblanc per la N-240 (que enllaça Lleida i també Tarragona, la C-14 (que uneix el nord del Principat amb la Costa Daurada) i l'AP-7 (sortida 9).

On menjar

On dormir
 • Mas Carlons. Masia del segle XVIII restaurada i envoltada per 45 hectàrees de terreny.
 • Fonda Cal Blasi. Situada just al mig del núcli medieval. És un lloc tranquil.

Més idees per esprémer la visita
 • La Ruta del Cister en cinc dies. Aquest itinerari enllaça el monestir de Poblet, el de les Santes Creus i el de Vallbona de les Monges. És una ruta ideal per gaudir del patrimoni artístic i cultural del territori.
 • Ruta amb bici pels voltants de Montblanc. A la capital de la Conca de Barberà, Sant Jordi lluità amb el drac per alliberar la princesa. Però els pobles del voltant amaguen altres llegendes, que coneixerem tot passejant pels seus boscos i camps.
 • Ruta a peu entre Montblanc i Rojals. La carretera que uneix Montblanc i Rojals és estreta i sinuosa. Dotze quilòmetres de llaçades constants que s’enfilen a tocar dels mil metres. El cim esdevé un bon mirador sobre la plana de la Conca de Barberà i la serra de Prades.
 • Ruta amb nens al castell de Prenafeta. Les restes d’un poble abandonat s’amaguen entre la vegetació frondosa d’aquest paratge a la falda de la serra de Miramar, a la Conca de Barberà. La cirereta: a dalt de tot, amb una vista espectacular de tota la comarca, hi ha el que queda de l’antic castell.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació