Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Santes Creus

Aiguamúrcia (Alt Camp)
El Reial Monestir de Santes Creus

El Reial Monestir de Santes Creus

Fundat l’any 1160, el Reial Monestir de Santes Creus és un dels cenobis més grans i més ben conservats del país, i forma part dels conjunts monàstics de la Ruta del Cister, juntament amb Poblet i Vallbona de les Monges. Hi destaquen les tombes reials de Pere el Gran i Jaume II, i la seva esposa Blanca d’Anjou, monuments considerats obres cabdals del primer gòtic català. Són els únics mausoleus de reis de la corona d’Aragó que s’han mantingut intactes.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació