Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Un lot de productes Priordei per gaudir del millor oli verge extra

El premi inclou alguns dels olis que elaboren en aquest molí excepcional

Priodei és una empresa dedicada a la producció d’oli, instal·lada a la població de Margalef, al Priorat, però amb projecció internacional. Les condicions i característiques d’aquest terreny fan que el seu oli sigui únic, i el procés és meticulós des de l’inici: tot comença al camp.

Disposen d’una gamma extensa de productes de gran qualitat i van néixer amb la filosofia de dinamitzar econòmicament i social el territori i el poble. De fet, organitzen diverses experiències al voltant de l'oli prèvia reserva.

Entre els seus olis, hi destaquen els que són de collita primerenca o els olis extra verges sense filtrar, així com les primeres ampolles de la temporada, que inclouen flocs d’or comestibles. També elaboren oli especial per als més petits, pensat per a nens de fins a 4 anys, i olis infusionats, amb aromes d’alfàbrega o tòfona blanca, entre altres.

El premi que sortegem és un lot de productes Priordei que inclou una llauna de 500 ml d’oli verge extra ‘Kids’, especial per a la nutrició infantil; una llauna d’1 litre d’oli arberquí verge extra de primera collita i un lot de quatre olis infusionats de 250 ml, amb oliera.

Un concurs 'monumental'
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll.

Com funciona
Entre els dies 28 de febrer i 14 de març tothom va poder proposar el monument que volia que entrés a formar part del concurs. I de tots els proposats, es va escollir una llista de 20 monuments finalistes.

Entre els 14 i el 21 de març es va disputar la fase classificatòria i els vuit monuments amb més vots van passar als quarts de final, que se celebren entre el 21 de març i el 18 d’abril, en què cada setmana es realitza un duel entre dos monuments. Primer es realitzarà l'enfrontament de Montsoriu i les muralles de Montblanc, i seguiran els de Sant Climent de Taüll i la cartoixa d'Escaladei (a partir del 28 de març), els Vilars d'Arbeca i el castell de Cardona (a partir del 4 d'abril) i, finalment, el de Santa Maria de Mataró i el monestir de Ripoll (entre l'11 i el 18 d'abril).

Més endavant, serà el torn de les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, cal ser usuari registrat, i accedir al web del monument favorit, des d’on es pot emetre un vot cada hora. A més a més, al web pots seguir l’evolució del concurs, a la pàgina de Resultats, i també trobaràs l’última hora de les votacions a les xarxes socials, amb l’etiqueta #MonumentCat. I cada dimarts, al programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio, farem un seguiment del concurs amb més informació sobre els propis monuments i escoltant les reaccions dels participants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació