Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 travesses circulars pel Pirineu de Catalunya

Et proposem deu recorreguts per conèixer de forma pausada el territori muntanyós català

L’estiu de 1987, alguns guàrdies dels refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici van decidir donar la volta al Parc en un sol dia. Havia nascut la Carros de Foc, la travessa clàssica del Pirineu català. Des de llavors han proliferat les rutes circulars a peu distribuïdes en diferents etapes, que són una forma sostenible i pausada de conèixer el territori. Els allotjaments proporcionen els àpats de la jornada, flassades i els serveis bàsics d’higiene: dutxa i lavabos. Es recomana dur una motxilla lleugera. Esteu preparats?

Tour del Canigó

Ruta Tour del Canigó Refugi i paisatge del Tour del CanigóFlickr - Llicència Creative Commons
Aquesta travessa circular transcorre íntegrament per les comarques nord-catalanes del Vallespir i el Conflent i fa la volta al massís del Canigó amb l’opció de coronar-ne el cim. El recorregut circular enllaça quatre punts cardinals: Sant Guillem, al sud; Vetera, a llevant; els Cortalets, al nord, i Marialles, a ponent. Des dels 892 fins als 2.784 metres d’altitud, els corriols s’endinsen des de profundes fagedes atlàntiques carregades de molses fins a boscos arbustius més propis del secà, passant pels perfils abruptes del Pirineu més escarpat. La ruta circular té una longitud de 74 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 3.984 metres. Una central de reserves facilita la contractació dels quatre allotjaments i entrega als participants un plànol, una samarreta i una sèrie d’obsequis vinculats amb el territori. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.


Refugis del Torb

Ruta Refugis del Torb Paisatge de la ruta Refugis del TorbBernat Calbetó
És una ruta circular que uneix la vall de Núria, Ulldeter, la muntanya de Rojà i el massís del Canigó. La travessa, pensada per fer en cinc etapes, segueix camins històrics transitats des de sempre per pastors transhumants i els seus ramats. Té una longitud de 78 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 4.514 metres. Permet dissenyar fins a 16 etapes, però se n’ofereixen tres de tancades: la Torb Standard; la Torb Altitude, que s’enfila fins a cims tan emblemàtics com el Canigó i el Puigmal, i, per a qui s’ho vulgui prendre amb més calma, la Torb Slow, pensada per fer en etapes més curtes.

Ruta de l’Ermità

Ruta de l'Ermità Paisatge de la Ruta de l'ErmitàWikimedia Commons
La Ruta de l’Ermità és un itinerari circular que ens permet seguir els senders i camins de muntanya que comunicaven els antics comtats medievals del Berguedà, la Cerdanya i el Ripollès, a recer de les ermites, esglésies, monestirs, santuaris i castells que tenyien el paisatge. Transcorre en gran part pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, entre les cotes de 800 metres, a la Pobla de Lillet, i els 2.520 metres de la Tossa d’Alp. El recorregut, pensat per completar-lo en cinc etapes, té una distància de 105 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 6.270 metres. Si fas la reserva centralitzada, a tots els allotjaments t'entregaran una samarreta tècnica, un mapa, la targeta de pas per segellar als refugis i un obsequi final. Pots contractar el transport d’equipatge. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Ruta dels Estanys Amagats

Estanys amagats Estany de la ruta Estanys amagatsFlickr - Llicència Creative Commons
Com bé diu el seu nom, en aquesta travessa circular ceretana els estanys són els protagonistes. Al llarg de les cinc etapes i 73 quilòmetres, descobriràs una quarantena d’estanys de gran bellesa. Això sí, et caldrà superar un desnivell positiu acumulat de 3.599 metres. La travessa presenta tres categories en funció de les forces de cadascú. En la modalitat Natur Cultur completaràs el recorregut sense límit de temps, gaudint de la naturalesa, la cultura i els costums de cada poble. En la categoria Cims Talaies ascendiràs fins a cims tan emblemàtics de la Cerdanya com la tossa Plana de Lles i el Puigpedrós. Finalment, en la modalitat Trail Estanys amagats hauràs de completar l’itinerari circular en menys de 48 hores. Amb la reserva centralitzada et lliuraran una samarreta tècnica, un mapa, la targeta de pas per segellar als refugis i d’altres obsequis. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Cavalls del Vent

Cavalls de vent Refugi de la ruta Cavalls de ventWikimedia Commons
Aquesta travessa circular enllaça els vuit refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a les comarques del Berguedà i la Cerdanya. El recorregut es mou entre els 800 i els 2.642 metres. Hi ha dues modalitats de travessa en funció de les forces de cadascú: la categoria Open, de 84 quilòmetres i 5.600 metres de desnivell positiu acumulat, i la Half Open, de 43 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu acumulat. Amb la compra del forfet t'entregaran una samarreta tècnica, un mapa, un Buff, la targeta de pas per segellar als refugis i d’altres obsequis. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

La Porta del Cel

La porta del cel Camí de la ruta La porta del celFlickr - Llicència Creative Commons
Aquesta travessa et durà fins al cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats (3.146 metres). El recorregut també passa per l’estany glacial més extens de casa nostra, el de Certascan, situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu. El cel, els núvols, el seu reflex en els estanys i la neu, present fins ben entrat l’estiu, creen la sensació d’emprendre el camí cap a la Porta del Cel. La ruta circular, pensada per fer en cinc jornades, consta de 65 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 5.555 metres. Si fas la reserva centralitzada, a tots els allotjaments et lliuraran una samarreta tècnica, un mapa-llibret, la targeta de pas per segellar als refugis i un regal exclusiu en finalitzar la ruta. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Allotjaments: càmping Bordes de Graus, refugi de Certascan, refugi de Pinet i refugi de Vallferrera.

Web: www.laportadelcel.com

Muntanyes de Llibertat

Muntanyes de llibertat Paisatge de la ruta Muntanyes de LlibertatBernat Calbetó
Aquest ‘trekking’ passa pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pirineus Ariejans. Muntanyes de Llibertat us ofereix la possibilitat d’acostar-vos a aquestes muntanyes tot seguint els camins de l’exili republicà de la Guerra Civil Espanyola i els dels jueus que fugien de l’Holocaust nazi. Uns passos transfronterers que van salvar moltes persones d’una mort segura en aquests dos episodis històrics dramàtics. La travessa està pensada per fer en quatre etapes distribuïdes al llarg de 63 quilòmetres. En total, hauràs de superar un desnivell positiu acumulat de 4.440 metres. Una central de reserves facilita la contractació dels quatre allotjaments i entrega als participants un plànol, una samarreta tècnica i un regal exclusiu per a tothom qui finalitzi el recorregut. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Carros de Foc

Carros de Foc Imatge de la ruta Carros de FocFlickr – Creative Commons
Considerada la gran clàssica del Pirineu, la Carros de Foc permet recórrer bona part del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a partir de nou etapes que enllacen refugis repartits entre la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. La modalitat Carros de Foc Open enllaça els 9 refugis del Parc i té una distància de 55 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 4.850 metres. En la Carros de Foc Plus s’hi afegeix un nou refugi, el Pla de la Font. Finalment, la Carros de Foc Kids és la versió Carros de Foc infantil, per a nens i nenes de fins a 10 anys. De la mateixa manera que els grans, els petits també disposaran d’un forfet que hauran de segellar a cada refugi de la ruta sense necessitat de realitzar la travessa. Podran completar tots els segells durant dos anys, únicament amb pujades als refugis sense necessitat de pernoctar-hi. Una central de reserves facilita la contractació dels refugis i entrega als participants un plànol, una gorra i un Buff. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Eth Setau Sagèth

Ruta Eth Setau Sagèth Paisatge Setu SagèthBernat Calbetó
Eth Setau Sagèth és una travessa que transcorre íntegrament per la Vall d’Aran. És un recorregut per la història de la vall a través dels seus pobles, riberes i colls, que han vist passar miners, pastors de la transhumància i comerciants amb l’ajuda de mules. Al llarg dels seus 103 quilòmetres, distribuïts en cinc etapes, hauràs de superar un desnivell positiu acumulat de 4.470 metres. L’empresa de guiatge Camins ofereix la possibilitat de fer la reserva centralitzada a tots els allotjaments. Amb la reserva et lliuraran una samarreta tècnica, un mapa i la targeta de pas per segellar als refugis. També s’hi inclou el transport d’equipatge. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Pass’Aran

Pass'Aran Ruta Pass'AranBernat Calbetó
Ens trobem davant una travessa transfronterera que transcorre a cavall de la Vall d’Aran i Coserans (Arieja). El sender segueix camins de la història freqüentats per miners, pastors i contrabandistes. La ruta està pensada per fer en cinc etapes, amb un total de 64 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 5.155 metres. Si no en tens prou, pots coronar també cims tan emblemàtics per als occitans com el mont Valier i el Mauberme. El recorregut circular ofereix quatre punts de partida: Montgarri, la Maison du Valier, el refugi d’Eylie i el pàrquing de la Pucelle (vall d’Orle). Amb la reserva centralitzada a tots els allotjaments, t'entregaran una samarreta tècnica, un mapa-llibret, la targeta de pas per segellar als refugis i un obsequi en finalitzar la travessa. Tots els allotjaments ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació