Anuncia't al Descobrir

20 cases rurals amb hort

Us seleccionem uns allotjaments on podreu apropar-vos a la natura i viure a pagès, encara que només sigui per un dia

Cal Pesolet: vida de pagès a Bellver de Cerdanya

Cal Pesolet és una casa rural ecològica que data del segle XVIII situada al poble de Nèfol, a Bellver de Cerdanya. La casa està envoltada de camps i boscos, i té una magnífica vista del Puigmal. A més, compta amb una piscina natural, un galliner i un hort on els més petits poden gaudir de l’autèntica vida de pagès collint ous i bledes.

calpesolet.cat I Nèfol. 25721. Bellver de Cerdanya | info@calpesolet.cat | Tel. 659 642 794 / 651 855 468
Vista exterior de la casa rural Cal Pesolet Vista exterior de la casa rural Cal Pesolet

Cal Gintó: colliu les verdures de l'hort o doneu el biberó als xais

Al centre de la plana de la Cerdanya, concretament a Mosoll, trobem Cal Gintó. És una casa de pagès tradicional que ofereix viure de primera mà l’activitat d’un mas en el seu dia a dia. Alguna de les activitats que s’hi poden fer són visites guiades a la granja, donar el biberó als xais o aprendre a reconèixer i collir les verdures de l’hort.

www.calginto.com I Carrer Major, 2. Mosoll. 17538. Das | info@calginto.com I Tel. 651 910 561
Vista dels voltants de la casa rural Cal Gintó Vista des del balcó dels voltants de la casa rural Cal Gintó

La Fàbrica: hort, piscina i piscifactoria

La casa rural La Fàbrica, situada a la comarca del Pallars Jussà, està catalogada amb 4 espigues. Envoltada per un ampli jardí, està equipada amb un parc infantil, una piscina que s’omple amb l’aigua del riu de Bosia i una barbacoa on pots cuinar el peix que tu mateix pesquis a la piscifactoria. A més, també pots gaudir de la companyia dels animals de la granja i ajudar a collir els productes de l’hort.

www.lafabricacasarural.com I Avinguda de la Bedoga, s/n. 25514. Senterada | info@lafabricacasarural.com I Tel. 973 66 17 56 | 659 569 067
Façana i exterior de la casa rural La Fàbrica Façana i exterior de la casa rural La Fàbrica

Borda El Vilar: hortalisses i verdures ecològiques a l'Alt Pirineu

Situada a 1.340 metres d'altitud, a tocar del Parc Natural de l’Alt Pirineu i a 15 minuts de Sort, aquesta és una borda de mitja muntanya on antigament les famílies del poble guardaven el bestiar, el farratge o la llenya. L'activitat actual dels seus residents es basa en la millora i la gestió del bosc de roure, l'agroturisme i la conservació de la zona. Els hostes poden gaudir d’una visita a l’activitat forestal i agrícola i, si ho desitgen, també poden participar en la collita dels productes de l’hort, on tenen plantades hortalisses i verdures ecològiques, que després serviran per cuinar els àpats per a tots els inquilins de la casa.

En trobareu més informació a la nostra fitxa de la casa rural, i més imatges a aquesta galeria.

www.elvilar.com I Carretera Nacional - 260 Sort - La Seu d'Urgell, km. 268. 25566. Llagunes | info@elvilar.com I Tel. 973 08 50 25 / 618 823 028
Vista exterior de la Borda El Vilar Vista exterior de la Borda El Vilar

Cal Rei: àpats naturals i saludables amb les verdures de la casa

Cal Rei és una antiga casa rural amb una extraordinària vista panoràmica de la serra del Cadí i de la vall de la Cerdanya. El seu jardí està totalment equipat per als més petits de la casa, amb gronxadors, sorrals i una casa de nines. A més, et pots involucrar en les tasques de la casa i ajudar a donar menjar a les gallines, recollir els ous i també collir tota la verdura necessària de l’hort per fer uns àpats naturals i saludables.

En trobareu més informació a la nostra fitxa de la casa rural, i més imatges a aquesta galeria.

www.calrei.cat I Travessera, 16. 25726. Lles de Cerdanya | calrei@calrei.cat I Tel. 973 51 52 13 / 659 063 915
Exterior i façana de la casa rural Cal Rei Exterior i façana de la casa rural Cal Rei

Can Felip: apreneu agricultura ecològica a la falda del Montseny

Situat a la falda del Montseny, aquest hotel rural té una granja en què es pot donar menjar als animals. Es tracta d'una antiga masia catalana del segle XII que també té barbacoa i un petit hort ecològic on els propietaris cultiven verdures. A més, els masovers de la casa ensenyaran a petits i grans tot el necessari per tenir cura d’un hort.

www.canfelip.com I info@canfelip.com I Tel. 93 841 13 48 / 628 150 213
Façana de la casa rural Can Felip Façana de la casa rural Can Felip

Can Gual: del galliner a l'hort a l'Ametlla del Vallès

Can Gual és una antiga masia rehabilitada i actualment dedicada a l’agroturisme a l’Ametlla del Vallès. Els seus masovers donen l'opció de participar en les diverses tasques del galliner, com ara la recollida dels ous. També fan visites guiades a l'hort, durant les quals es pot aprendre a distingir els diversos cultius i les llavors que es planten.

www.cangual.com I Can Gual. 08480. L'Ametlla del Vallès | info@cangual.net I Tel. 93 843 03 10 | Coordenades GPS: 41.661930, 2.240556
Vista exterior de l'allotjament rural Can Gual Vista exterior de l'allotjament rural Can Gual

Les Orenetes: veremar al Penedès

Situada entre les vinyes del Penedès, l'activitat que ofereix la casa rural Les Orenetes no podia ser cap altra que participar activament en la verema i prendre part en el procés d'elaboració del vi. Si no és temps de verema, els hostes poden gaudir de l’hort, on es podrà plantar, cultivar, adobar i collir les hortalisses.

www.casaruralorenetes.cat I L'Hostal. 43713. Sant Jaume dels Domenys | info@lesorenetes.com / lesorenetes07@gmail.com I Tels. 977 67 85 48 / 649 914 991
 Vista exterior de la casa rural Les Orenetes Casa rural Les Orenetes i el seu hortLes Orenetes

Cal Tató: un hort amb vista a la serra de la Guineu

Cal Tató és una antiga casa de pagesos del segle XVIII situada a Os de Balaguer que ha estat totalment reformada tot conservant l'essència dels seus orígens rurals. L'allotjament, amb vista sobre la serra de la Guineu i la vall del riu Farfanya, disposa d’un petit hort a disposició dels hostes perquè aquests gaudeixin d'amanides amb productes naturals, des de tomàquets fins a enciams, pebrots o cogombres.

www.caltato.com I Tomàs Fontova, 26. 25610. Os de Balaguer | casarural@caltato.com / reserves@caltato.com I Tel. 617 756 402

Cal Sinto: activitats rurals als camps de fruiters

Jardí, piscina, barbacoa, zona de jocs per als nens... Aquests són alguns dels equipaments que ofereix Cal Sinto, una casa de pagès construïda l’any 1901 i situada al poble de Barbens, al Pla d’Urgell. Els propietaris de la masia també organitzen diferents activitats rurals i educatives als camps d’arbres fruiters i a l’hort, i els hostes poden tenir contacte amb les aus i els conills que tenen a la casa.

www.casaruralcalsinto.com I Carrer la Serreta. 25262. Barbens | calsinto@gmail.com I Tel. 655 011 249 / 652 604 970
Vista dels voltants de la casa rural Cal Sinto Vista dels voltants de la casa rural Cal Sinto

La Barraca d’en Salvador: hortalisses ecològiques al delta de l'Ebre

La Barraca d’en Salvador és un projecte familiar de recuperació del patrimoni, cultural, natural i arquitectònic del delta de l’Ebre. Aquestes barraques són construccions típiques de la zona que es troben envoltades d'arrossars i que estan fetes amb productes autòctons com fang o canyes. Des del jardí de la Barraca d'en Salvador s’accedeix a un hort ecològic on es pot participar en el cultiu i la collita d'hortalisses. Des del jardí també s'accedeix a un llac on es poden realitzar activitats aquàtiques com caiac o pesca.

En trobareu més informació a la nostra fitxa de l'allotjament.

www.barracadesalvador.com I Deltebre | info@barracadesalvador.com I Tel. 627 54 27 84 | Coordenades GPS: 40°43'50.3N, 0°44'27.3E
Façana d'un dels allotjaments de la Barraca d'en Salvador Façana d'un dels allotjaments de la Barraca d'en Salvador

L'Hort del Gerard: regar, plantar i collir productes ecològics al delta de l'Ebre

L’Hort del Gerard és una antiga masia restaurada situada a Aldover, a només 7 quilòmetres de Tortosa. Com indica el seu nom, la casa compta amb un hort ecològic en què els hostes poden regar, plantar i collir alguns dels productes que s'hi cultiven. La casa també disposa de piscina, zona de jocs per als més petits, pista de tenis, tenis de taula i barbacoa.

www.hortdegerard.com I Hort de Dalt, s/n. 43591. Aldover | hortdegerard@hotmail.com I Tels. 657 593 377 / 653 989 710
Façana de la casa rural Hort del Gerard Façana de la casa rural Hort del Gerard

La Pahissa del Dalmau

Una antiga construcció utilitzada pel bestiar i per emmagatzemar la palla i les eines del camp s’ha convertit en una bonica casa rural. Al seu exterior compta amb un ampli jardí amb ambient familiar i equipat amb piscina, jacuzzi, barbacoa, un parc infantil i un petit hort de 15 metres quadrats. Aquest es destina bàsicament al consum familiar, però a l'estiu els hostes, ja siguin petits o grans, poden accedir-hi perquè cullin el que hi ha plantat, ja siguin cebes, alls, faves, enciams, mongetes, tomàquets, albergínies, pebrots o carbassons. La història canvia a l'hivern, ja que, com bé ens ha explicat la Yolanda, "amb el fred d'Osona és complicat que surti gaire cosa".

En trobareu més informació a la nostra fitxa de la casa rural, i més imatges a aquesta galeria.

www.eldalmau.com I Mas Dalmau, s/n. 08529. Muntanyola | info@eldalmau.com I Tel. 93 743 01 50 / 635 412 084 (Yolanda) / 638 025 956 (Toni) | Coordenades GPS: 41º 53' 57" ⁄ 2º 10' 28"
Exterior de la Pahissa del Dalmau La Pahissa del Dalmau (aquesta foto es va publicar en el número 189 del DESCOBRIR)© David Datzira

Cal Barrusca: 400 metres quadrats d'hort

Al bell mig de la natura, envoltada únicament de camps de cereals i boscos de pins i roures, s'ubica Cal Barrusca, una masia formada per dues construccions independents que té els espais ideals per relaxar-se i desconnectar. Al davant de la casa també hi ha un hort de 400 metres quadrats on els propietaris fan créixer verdures i hortalisses per a la família. Els hostes poden acompanyar els propietaris a l'hort per collir els productes que s'hi cultiven, saber d'on provenen les patates, per què conreen blat i aposten per l'agricultura ecològica.

www.calbarrusca.cat I Cal Barrusca. La Manresana. Els Prats de Rei | calbarrusca@calbarrusca.cat I Tel. 93 869 88 74 / 619 988 587
Vista aèria de la casa rural Cal Barrusca Vista aèria de la casa rural Cal Barrusca

Can Cabaño: rural i per anar-hi amb nens

Aquest és un allotjament ideal per anar-hi amb nens (llegiu, si no, les opinions d'algunes de les persones que s'hi han allotjat). A l'exterior de la masia hi ha barbacoa, una zona de descans i, també, un hort d'uns 600 metres quadrats situat a 500 metres de la casa. Els propietaris hi planten diferents varietats de tomàquets (de pera, cor de bou, de Montserrat...), pebrots de diferents classes (morro de bou, bitxos de Girona, de Padrón...), albergínies, mongetes tendres i del ganxet, cebes per menjar tendres i per guardar, carbassons, carbasses per fer sopa, cogombres o enciams. Els hostes estan convidats a collir tot el que vulguin.

www.cancabano.com I Carrer Muralla, 8. 17730. Llers | info@cancabano.com I Tel. 972 50 58 63 / 665 528 335
Hort de Can Cabaño Un tomàquet de l'hort de Can Cabaño

Mas dels Frares: fer de pagès al Pla de l'Estany

Pasturar el bestiar, conrear les terres, cultivar l'hort... Al Mas dels Frares les feines del camp encara hi són ben presents, i és que aquesta és una masia dedicada a les activitats agropecuàries. Això la converteix en un allotjament rural ideal si el que es busca és viure l'experiència de la vida a pagès. Així, els hostes no només poden observar les feines del camp, sinó que poden col·laborar tot ajudant en les tasques de la granja.

www.masdelsfrares.com I Mas dels Frares. 17468. Vilademuls | info@masdelsfrares.com I Tels. 972 561 072 / 639 342 262

Mas Carboner: carbassons i enciams a tocar del monstre de Banyoles

Ubicada en un entorn natural que permet gaudir de la vistes a la muntanya, Mas Carboner ofereix una experiència totalment rural amb una visita a la granja i a l’hort de la finca, on els propietaris cultiven carbassons, tomàquets o enciams, en funció de la temporada. La masia està situada a Puigpalter de Dalt, un veïnat del municipi de Banyoles.

www.mascarboner.cat I info@mascarboner.cat I Tel. 972 571 667
Vista exterior del Mas Carboner Vista exterior del Mas Carboner

Mas Puig Roig: observar com creixen les fruites i verdures de temporada

"Podreu observar com es cultiva, com creixen i com cuidem les diferents fruites i verdures de la temporada." Aquesta és una de les frases amb què els propietaris de Mas Puig Roig parlen del seu allotjament. I és que en aquesta masia de principis del segle XX els hostes poden entrar en contacte amb la vida rural, ja que estan convidats a collir els productes de l'hort, a alimentar els animals de la granja i a recollir els ous de les gallines.

Situada al Baix Empordà i envoltada d’amplis camps, Mas Puig Roig també disposa d’una piscina d’aigua salada, gronxadors i d'una taula de tenis de taula. 

www.maspuigroig.com I Mas Puig Roig, 2. 17257. Llabià | info@maspuigroig.com I Tels. 972 757 060 / 629 717 556
Vista exterior de la casa rural Mas Puig Roig Vista exterior de la casa rural Mas Puig Roig

Can Puig: pagès per un dia a la serra de l'Albera

Situada a Rabós d'Empordà, dins del Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, aquesta antiga casa de poble té com a eix central un gran pati circular. Una parcel·la ha estat convertida en hort, en el qual els hostes poden treballar la terra o collir les verdures que hi hagi en funció de la temporada. Amb dues plantes i capacitat per a 8 persones, Can Puig va ser restaurada el 2003, quan es va convertir en un acollidor allotjament rural.

www.canpuig.net
I Costa d'en Vinyes, 1. Rabós d'Empordà | 653 188199 | info@canpuig.net / canpuig@telefonica.net
Can Puig - Rabós d'Empordà Can Puig

Vilars Rurals: la millor opció per anar-hi amb nens

És una de les millors opcions si es viatja amb nens, ja que els Vilars Rurals estan pensats per al turisme en família, fins i tot si es viatja amb nadons. Tots els detalls estan pensats: habitacions amb canviador i amb protectors per a endolls, menjar triturat i activitats per a nens de fins a 11 anys. Entre les activitats exteriors destaca l'hort, present tant al Vilar Rural de Cardona, com als d'Arnes i Sant Hilari. A tots ells, els petits de la casa poden acompanyar la masovera i aprendre a distingir i a regar les hortalisses que hi conrea, unes hortalisses que, segons explica, són les millors del món.

Vilar Rural de Sant Hilari
. Tel.972 87 28 20 / infosanthilari@vilarsrurals.com
Vilar Rural de Cardona. Tel. 93 869 00 44 / infocardona@vilarsrurals.com
Vilar Rural d'Arnes. Tel.977 43 57 37 / infoarnes@vilarsrurals.com
L'hort del vilar rural de Cardona L'hort del vilar rural de Cardona
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació