Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

El castell de Cardona guanya el concurs del monument favorit dels catalans 2017

La competició bat el rècord de participació, amb més de 540.000 vots registrats

Després de deu setmanes de concurs, que han estat molt intenses i emocionants, el castell de Cardona s’ha proclamat guanyador del concurs del monument favorit dels catalans 2017, amb 46.970 vots. El rival de la fortalesa invencible a la gran final monumental ha estat el monestir de Santa Maria de Ripoll, que ha obtingut 41.659 vots.

Des que va començar, el 28 de febrer, el concurs ha superat els 540.000 vots registrats, 150.000 vots més que la primera edició, en què va guanyar el Turó de la Seu Vella de Lleida.

Els còmplices del concurs
El nom de la icona guanyadora del concurs s'ha fet públic, en directe i en exclusiva, en el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, on cada setmana s'ha fet el seguiment de totes les fases eliminatòries, des que va començar la competició, el 28 de febrer. 

El concurs, organitzat per les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, també ha comptat amb la col·laboració i la complicitat de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.

Unes setmanes d'infart
El castell de Cardona i el monestir de Ripoll han arribat a la gran final monumental després de superar en semifinals al castell de Montsoriu i l’església de Sant Climent de Taüll, respectivament. En quarts de final, el castell del Bages va guanyar la fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca i el monestir de Ripoll va superar la basílica de Santa Maria de Mataró. Els altres dos monuments que completen la llista dels vuit finalistes són les muralles de Montblanc i la cartoixa d’Escaladei.

Tots els duels eliminatoris s'han viscut amb molta intensitat i, sobretot, han despertat entre els ciutadans l'interès pel patrimoni del nostre país, que és l'objectiu últim d'aquesta iniciativa, en què tots han pogut votar el seu monument favorit i optar a un munt de premis cada setmana, entre estades en allotjaments, àpats en restaurants o entrades als millors monuments.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 10 de maig poc després de les 18:15h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació